Ga naar de inhoud

Voor het 3e jaar op een rij valt er niets te doen aan Lorena Wiebes in Drenthe

 za 11 maart 2023 16:40
Wiebes
3 vingers de lucht in voor 3e zege in Drenthe.

De Ronde van Drenthe, de 4e eendagskoers in de WorldTour bij de vrouwen, is opnieuw een makkelijke prooi geworden voor Lorena Wiebes. De Europese kampioene kon in de finale makkelijk volgen op de VAM-berg en sprintte de concurrentie op lengten, goed voor haar 3e zege van het seizoen.

Vorig jaar eindigde Lotte Kopecky nog 3e in de Ronde van Drenthe - die toen voor de 2e keer op een rij door Lorena Wiebes werd gewonnen. Nu snoeide de beste Belgische renster in haar programma en lag de hoop vanuit Belgische hoek onder meer op Julie De Wilde en Shari Bossuyt.

Maar de snelle De Wilde verspeelde op de VAM-berg, de klassieke scherprechter in de Ronde van Drenthe, te veel energie om aan te pikken, terwijl ze bij het Canyon/SRAM van Bossuyt de kaart van Maike van der Duin trokken.

Van der Duin sprintte zich uiteindelijk wel naar het podium, maar veel viel er niet te doen aan Lorena Wiebes, die op haar 23e al voor de 3e keer wint in Drenthe.

 

Superploeg SD Worx heeft nu 3 eendagskoersen in de WorldTour op een rij gewonnen: de Omloop met Kopecky, Strade Bianche met Vollering en nu Drenthe met Wiebes.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag Ronde van Drenthe (WT)
1. Lorena Wiebes (Ned) 94 km in 
2. Susanne Andersen (Noo)  
3. Maike van der Duin (Ned)  
4. Elisa Balsamo (Ita) allen
5. Maria Giulia Confalonieri (Ita)  
6. Lotta Henttala (Fin) zelfde
7. Vittoria Guazzini (Ita)  
8. Karlijn Swinkels (Ned) tijd
9. Letizia Paternoster (Ita)  
10. Anna Henderson (GBr)  
13. Julie De Wilde  
19. Valerie De Mey op 5"