Ga naar de inhoud

Wout van Aert kiest dagen uit: "Ik kan alleen maar beter worden als ik echt meekoers"

 wo 8 maart 2023 10:53
Wout van Aert.

2 jaar geleden maakten Wout van Aert en Mathieu van der Poel nog een waar spektakelstuk van Tirreno-Adriatico, dit jaar is hun mindset anders. Onze reporter in Italië sprak voor aanvang van de derde dag met beide tenoren.

Wout van Aert reed een anonieme tijdrit en stuurde ook gisteren tijdig uit. "Het is toch wel verlopen zoals ik wilde. Het was een lange dag gisteren, goed om er weer in te komen", vertelde hij zonet bij de start.

 

"De aanpak is nu anders", zegt Van Aert nadat zijn stage op Tenerife verstoord werd door ziekte. "Maar vorig jaar liet ik het ook af en toe lopen in Parijs-Nice en dat deed ik bijvoorbeeld ook in de Dauphiné."

 

Van Aert wil in Italië "een mooie stap zetten" en heeft zijn ritten uitgepikt. "Ik kan alleen maar beter worden als ik echt meekoers."

 

"Dagen zoals dinsdag, daar zal ik niet veel beter van worden. Later deze week wordt het wel lastiger."

 

De Belgische toprenner geeft toe dat de lange uithuizigheid knaagt, maar weet ook dat het in Italië beter is dan in België: "Ik kreeg foto's van de sneeuw: misschien is het dan toch niet slecht om hier te zijn."

Van der Poel: "Ik wil me één dag of twee dagen mengen"

Mathieu van der Poel nam gisteren de lead-out voor Jasper Philipsen voor zijn rekening, maar ook hij koerst met zijn verstand.

 

"Ik wil hier koershardheid opdoen en mezelf één dag of twee dagen mengen. Maar dat is niet echt een must."

 

"Welke dagen? Dat ligt eraan hoe ik me voel. We bekijken het dag per dag. De belangrijkste doelen komen nog."

 

Zit Van der Poel dan op schema? "Ik voel me zeker niet slecht. Ik hoop dat ik beter en beter word."

Gerelateerd: