Ga naar de inhoud

Eddy Snelders scherp voor heel Club Brugge na fiasco: "Dit dieptepunt hebben ze zelf gecreëerd"

 wo 8 maart 2023 06:28

Aan het einde van de Champions League-hymne weerklonk een stevige valse noot. Club Brugge bezoedelde zijn straffe groepsfase met een fiasco tegen Benfica. Onze analist Eddy Snelders oordeelt dat de schuld bij meerdere betrokkenen ligt: "Scott Parker én zijn spelers weten het niet meer, maar het bestuur heeft deze chaos gecreëerd."

Het gevreesde scenario is werkelijkheid geworden. Een Club Brugge op de dool was in Lissabon meer dan één maatje te klein voor Benfica.

 

De Belgische kampioen verlaat met het hoofd omlaag de Champions League na een 7-1-nederlaag over 2 wedstrijden tegen de Portugese topclub. Wat een contrast met het feest na die historische kwalificatie voor de 1/8e finales.

 

"Club had dit toneel op een fraaiere manier moeten verlaten", vindt analist Eddy Snelders.

 

"Het was gewoon een speelbal van Benfica. Door de ontluisterende prestatie van Club leek het voor Benfica op een bepaald moment wel een oefenwedstrijd tegen een derdeklasser. Het hing gewoon met haken en ogen aaneen, een echt dieptepunt. Wat zonde om na die knappe groepsfase met zo'n anticlimax te eindigen."

Spelers, trainer en bestuur schuldig

Eddy Snelders zag dat enkele sterkhouders van toen helemaal de weg kwijt zijn.

 

"Deze groep straalt helemaal geen vertrouwen meer uit. Als je Vanaken over het veld ziet lopen... Compleet uitgerangeerd. Ook Sylla blijft altijd maar weer dezelfde fouten maken. Er is gewoon niemand die de borst natmaakt en de ploeg op sleeptouw neemt, geen enkele weerbaarheid." 

Trainer Scott Parker biedt evenmin een houvast, meent Snelders.

 

"Hij weet het - net als de spelers - gewoon niet meer. Zijn plan om Buchanan centraal te zetten en met Sowah op rechts te infiltreren, werkte niet. Hij probeert dingen te vinden die de ploeg kunnen helpen, maar het gaat van kwaad naar erger."

 

"Club zit nu veel slechter in elkaar dan voor zijn komst. Hoeveel goeie matchen zijn er geweest onder zijn bewind?"

Vooral het bestuur heeft achteraf gezien een enorme fout gemaakt door zo snel Carl Hoefkens te ontslaan.

Eddy Snelders

En dus moet voor Snelders ook het bestuur van blauw-zwart in de spiegel kijken.

 

"Vooral zij hebben achteraf gezien een enorme fout gemaakt door zo snel Carl Hoefkens te ontslaan, onder druk van de supporters. Ze hebben deze chaos zelf gecreëerd. Zeker door een trainer te halen die de Belgische competitie niet kent en hem dan ook nog een contract voor 2,5 jaar te geven."

 

"Moet je Parker nu voor de match tegen Standard ontslaan? (zucht) De tijd om in te grijpen voor die wedstrijd is wel heel kort, maar alles kan tegenwoordig bij Club. Je kunt ook geen geduld blijven uitoefenen, hé..."

Gerelateerd: