Uitgeregende Wout van Aert na tijdrit: "Hopelijk volgende dagen beter weer"

  Geen zege in de openingstijdrit van Tirreno-Adriatico voor Wout van Aert. En daar hadden de weersomstandigheden veel mee te maken: onze landgenoot moest zijn race tegen de klok in de gietende regen afwerken. "We wilden deze tijdrit gebruiken om klaar te zijn voor de rest van de week", blikte WVA terug.

  De weergoden toonden zich onverbiddelijk bij de start van de Tirreno-Adriatico. Al een hele ochtend viel de regen met bakken uit de lucht en dat was niet anders toen Wout van Aert van het startpodium rolde voor zijn tijdrit.


  De favoriet had nochtans gegokt door vroeg aan de rit van 11 kilometer te beginnen, maar dat pakte verkeerd uit.

   

  "Mijn weer-apps toonden nochtans al de hele ochtend dat het elk moment droog kon worden", blikte Van Aert terug. "Ik had nog lichte hoop dat het zou opentrekken, maar dat bleef uit. Hopelijk wordt het de komende dagen beter weer."

  Het plan was vandaag om de tijdrit te gebruiken om klaar te zijn voor de rest van de week.

  Wout van Aert

  Van Aert schuwde (begrijpelijk) de risico's in de openingstijdrit en moest zo meerdere concurrenten voorlaten. Toch blikte hij positief terug op zijn eerste kilometers van het seizoen.

   

  "Ik ben tevreden over het gevoel", aldus WVA. "Het plan was vandaag om de tijdrit te gebruiken om klaar te zijn voor de rest van de week. Dat is, denk ik, goed gelukt."

   

  Van Aert reed overigens nog steeds in dezelfde tijdritpositie als vorig jaar. Nochtans kan er bijgestuurd worden door nieuwe regels van de UCI. "Maar dit was de enige tijdrit op mijn agenda in het voorjaar. Pas na Roubaix zullen we kijken hoe we winst kunnen boeken met een nieuwe positie."

  Gerelateerd: