Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 1  /  18 - Omloop Het Nieuwsblad
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Van der Poel kende "vlekkeloze" voorbereiding op seizoen, maar "zit nog niet op beste niveau"

 vr 3 maart 2023 11:52

De Strade Bianche brengt mooie herinneringen naar boven. Mathieu van der Poel triomfeerde in de geweldige editie van 2021, maar verwacht ondanks "een vlekkeloze voorbereiding", dat hij morgen nog niet op zijn best zal zijn: "Ik heb altijd wat wedstrijden nodig."

Van der Poel gaf in een videoboodschap, verspreid door z'n team Alpecin-Deceuninck aan enkele media, meer informatie over de voorbije weken, sinds hij wereldkampioen werd in het veld in Hoogerheide.

 

"Het is niet zoals vroeger dat je daarna nog in een cross even kan genieten van die regenboogtrui", sprak hij. "Ik reed geen cross meer, maar de focus ging meteen naar de klassiekers. De rustperiode was kort, voor ik het wist was ik opnieuw aan het trainen voor mijn wegcampagne."


Van der Poel verbleef de voorbije weken in het hoogtehotel in Denia. "Die stage verliep vlekkeloos", zegt hij nog. "Ik heb alles perfect kunnen afwerken wat ik wou doen op trainingskamp en daar ben ik heel blij mee. Ik  weet wel dat ik altijd nog wat competitie nodig heb om echt super te zijn. Dat is altijd zo geweest."

Ik voel geen extra druk omdat de ploeg nog niet gewonnen heeft.

Mathieu van der poel

Toch bewijzen cijfers - zie de tweet onderaan - dat Van der Poel nooit écht lang moet wachten op een eerste zege.

 

Bovendien ontbreken er met Wout van Aert en Tadej Pogacar twee grote concurrenten in Italië.

 

"Dat verandert de koers", weet Van der Poel. "Dat zijn twee renners die altijd mee koersen en die je kan gebruiken om het verschil te maken. Het is aangenaam om met zulke renners te koersen."

 

In tegenstelling tot bij Jumbo-Visma en UAE staat de zegeteller bij Alpecin-Deceuninck momenteel nog op nul. Voelt de Nederlander extra druk?

 

"Neen zeker niet, ik voel geen extra druk omdat de ploeg nog niet gewonnen heeft. Ik voel niet zo rap druk en dat is nu niet anders", eindigt hij.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: