Ga naar de inhoud
Croky Cup
speeldag 1

Patrick Goots ziet Antwerp al bijna in bekerfinale: "Als ze op voorsprong komen, is het voor 99,9% zeker"

 do 2 maart 2023 07:41
Toby Alderweireld viert vandaag zijn 34e verjaardag.

In 1992 serveerden Antwerp en KV Mechelen een van de meest spectaculaire bekerfinales uit de Belgische geschiedenis (9-8 na 22 strafschoppen). Antwerp-coryfee Patrick Goots hoopt op een herhaling van dat scenario. Hij is er dan ook heilig van overtuigd dat Antwerp de 1-0-nederlaag op Union nog kan goedmaken.

"Ik geef Antwerp 60% kans op kwalificatie", windt Patrick Goots er geen doekjes om. Nochtans verloor Antwerp een maand geleden de heenmatch met 1-0, door een late goal van Union-verdediger Nieuwkoop.

"Maar Union zit nu toch wat in een mindere periode, terwijl Antwerp goed bezig. Oké, het is niet het sprankelende voetbal van in het begin van het seizoen, maar we pakken toch veel punten."

 

"Antwerp moet voluit voor de aanval kiezen. Ik verwacht dat de 12e man - in een volle Bosuil - de ploeg naar de overwinning zal stuwen."

 

Offensief rust wel veel gewicht op de schouders van Vincent Janssen. "Ekkelenkamp scoort weinig en Balikwisha heeft ook niet meer die supervorm van voor de winterstop. Kerk doet het nu wel een beetje, maar veel zal toch van Janssen moeten komen. En op stilstaande fases is er Alderweireld."

"We hebben 1 zekerheid: als ze voorkomen, winnen ze in 99,9% procent van de gevallen."

 

(lees voort onder de foto)

"Stop met over de VAR te praten"

Patrick Goots maakt zich dus sterk dat Antwerp straks op en over Union zal gaan. Maar hij hoopt vooral dat de VAR geen rol zal opeisen, net zoals in KV Mechelen-Zulte Waregem.

"Ik denk niet dat de spelers met de VAR bezig zullen zijn. Lawrence Visser als scheidsrechter wel. Dat is niet zo'n goed huwelijk met de Antwerp-fans."

 

"Maar tegenwoordig gaat het meer over de VAR dan over voetbal. Dat moet stoppen. Vroeger was er geen VAR en moest je je ook gewoon neerleggen bij de beslissingen van de scheidsrechter."

 

Goots heeft wel een suggestie om de VAR beter te maken. "Zet iemand in dat busje die gevoetbald heeft. Als je die een financiële vergoeding geeft, zal je zeker genoeg ex-voetballers vinden die hiervoor kandidaat zijn. Die mensen moeten dat soort fases, zoals met Buchanan, beter kunnen inschatten."

Croky Cup
Antwerp
einde (pen.)
14-03
Union

Antwerp-Union live op Sporza

Je hoeft vanavond niets te missen van Antwerp-Union

  • Met tekst en livestream op sporza.be/app van Sporza
  • Vanaf 20.35 uur op Canvas
  • Op Radio 1, vanaf 19 uur
Gerelateerd: