Ga naar de inhoud

Louis van Gaal is geridderd door de Nederlandse voetbalbond: "Bedankt voor alles"

 di 28 februari 2023 08:06
Op het WK 2014 eindigde hij 3e, op het WK 2022 ging hij eruit in de kwartfinale tegen Argentinië.
De 71-jarige eigenzinnige voetbalpaus was 3 keer bondscoach van Oranje.

Dat Louis van Gaal een goede coach is, heeft hij afdoende bewezen. Iedereen - of toch velen - zijn fan van de eigenzinnige, Nederlandse voetbalonderwijzer. Gisteravond verleende de Nederlandse bond hem de hoogste eer op een bedankavond: de 71-jarige Van Gaal  mag zich voortaan bondsridder noemen.

Van Gaal staat al meer dan 30 jaar garant voor succes. Hij wint prijzen met Ajax, Barcelona, AZ, Bayern München en Manchester United.

Drie keer krijgt de oud-speler van Antwerp Oranje onder zijn hoede. Hij miste het WK 2002, maar eindigde derde op het WK 2014. Zijn laatste kunststukje was de Wereldbeker in Qatar. Daar botste hij met Nederland in de kwartfinale op de latere kampioen Argentinië.

Gisteren werd hij door de Nederlandse bond in de bloemen gezet. Hij werd benoemd tot bondsridder "vanwege zijn verdiensten voor het Nederlandse voetbal in het algemeen en in het bijzonder vanwege zijn succesvolle rol als trainer/(bonds)coach van clubs in binnen- en buitenland, alsook het Nederlands elftal". Bondsvoorzitter Just Spee overhandigde de oorkonde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.