Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 17  /  18 - Waalse Pijl
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Tiesj Benoot trots op teamprestatie: "Heb mij nog nooit zo goed aan wedstrijdplan kunnen houden"

 za 25 februari 2023 17:56
Tiesj Benoot werd meteen 15e in zijn eerste koers in zeven maanden.

Zeven maanden na zijn laatste wedstrijd kwam Tiesj Benoot (15e) meteen sterk voor de dag in de Omloop Het Nieuwsblad. "Ik voelde me goed op training en vandaag werd dat gevoel bevestigd", blikte onze landgenoot tevreden terug bij Maarten Vangramberen en zijn gasten.

De laatste koers van Tiesj Benoot dateerde van 30 juli vorig jaar. Toen reed de Gentenaar de  Clasica San Sebastian. Een zware val op training gooide nadien roet in het eten.

Benoot timmerde gestaag aan de weg terug en vandaag voerde hij met Jumbo-Visma meteen een waar huzarenstukje op. De Nederlandse formatie stak de boel op meer dan 100 kilometer al in brand en controleerde vervolgens tot de finish.

"Ik denk dat ik me nog nooit zo goed aan het wedstrijdplan heb kunnen houden als vandaag", vertelde Benoot.

 

"Gisteren hadden we afgesproken om op de Lange Munte de koers een eerste keer in gang te steken. Vanaf dan wilden we steeds in het offensief zijn en de wedstrijd niet meer laten stilvallen."

(lees verder onder de foto)

"Zelf was ik - samen met Dylan (van Baarle) en Christophe (Laporte) - aangeduid als een van de renners die na de Molenberg mocht proberen weg te rijden", legde Benoot uit.

"We hebben vandaag bewezen dat we met meerdere renners de koers hadden kunnen winnen. Het is super dat het vandaag goed uitdraait, want we waren de enige ploeg die vanaf het begin op kop reed."

Stond Benoot met twijfels aan de start na een afwezigheid van zeven maanden?  "Twijfels niet, maar de Omloop rijden als eerste koers is altijd spannend. Zeker als het dan zo lang geleden is. Ik kijk uit naar de komende weken."

"In Tenerife 3 weken lang pompoensoep en salada mixta gegeten"

In de studio haalde Maarten Vangramberen ook nog eens de piekfijne wetenschappelijke begeleiding aan bij Jumbo-Visma. Iets wat Benoot zonder aarzelen wist te bevestigen.

"Dat geeft zeker veel vertrouwen. Het is nu de derde ploeg waarbij ik rijd en het is de eerste keer dat ik het gevoel heb dat ik de verantwoordelijkheid bij de ploeg kan leggen. Ik weet dan gewoon dat ik goed zal zijn."

"Al was het qua voeding op stage in Tenerife iets moeilijker. Er was namelijk geen chef mee. We hebben dan maar 3 weken lang pompoensoep en salada mixta gegeten", vertelde onze landgenoot met een glimlach.

Bekijk het volledige gesprek in de studio:

Gerelateerd: