Jonas Vingegaard is meteen op de afspraak in 2e rit O Gran Camiño

  Jonas Vingegaard heeft de tweede rit in de O Gran Camiño gewonnen. De Deense Tourwinnaar had aan een versnelling op de slotklim genoeg om de rest op afstand te zetten. Hij is meteen ook de eerste leider. Het was zijn eerste kans op een zege dit seizoen want de rit van gisteren werd door sneeuwval nog afgeblazen.

  Nadat de openingsetappe geannuleerd werd door sneeuwval in Galicië, waren de renners vandaag gretig om wel de finish te halen. De klassieke vlucht werd opgejaagd door Jumbo-Visma richting slotklim. Met succes.

   

  Op die Monte Trega was het dan aan de kopman zelf. Vingegaard plaatste zijn aanval op enkele kilometers van de top. En het was een versnelling met power achter. Hij zette de rest meteen op enkele meters.

   

  Zo kon hij solo naar zijn eerste zege van het nieuwe seizoen rijden.

  Uitslag rit 2:

   

  1. Jonas Vingegaard (Den) - 184km in 4u33'33

  2. Ruben Guerreiro (Por) - op 21"

  3. Ion Izagirre (Spa) - 24"

  4. Antonio Pedrero (Spa) - 26"

  5. Jesus Herrada (Spa) - z.t.

   

  Stand na rit 2:

   

  1. Jonas Vingegaard (Den)

  2. Ruben Guerreiro (Por) - op 28"

  3. Ion Izagirre (Spa) - 31"

  4. Antonio Pedrero (Spa) - 39"

  5. Jesus Herrada (Spa) - z.t.