Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 4  /  18 - Strade Bianche
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

De sterren die fonkelen voor Omloop Het Nieuwsblad: grijpt De Lie of Pidcock zijn kans?

 za 25 februari 2023 08:09

De Sporza-jury ontwaakt uit zijn winterslaap voor de eerste grote voorjaarsafspraak.  Sprintbom Arnaud De Lie en waaghals Tom Pidcock zijn de sterren die het hardst zullen fonkelen. Ontdek hier het volledige kransje favorieten van onze koersexperts. 

***

Na imponerende sprintzeges in de Ster van Bessèges en in Classica Communitat Valenciana, zijn alle ogen gericht op Arnaud De Lie. De Belgische sprintbom barst van het vertrouwen na al 3 overwinningen in het prille seizoen.

 

Ook Tom Pidcock krijgt drie sterren achter zijn naam. De Brit moet - in tegenstelling tot in het veld afgelopen winter - aan de streep in Ninove geen rekening houden met Van Aert en Van der Poel. Een buitenkansje voor de renner van Ineos.

**

Een trapje lager staat nog een Belgisch sprintwonder. Jasper Philipsen, de enige renner van Alpecin-Deceuninck die ook in Kuurne aan de start staat, focust in 2023 vol op de klassiekers. Bezorgt hij zijn ploeg een eerste zege dit seizoen?

 

Tim Wellens toonde in de Ruta del Sol dat hij geen aanpassingstijd nodig heeft na zijn overstap van naar UAE. Met de verschroeiende versnelling zit het alvast goed, zo getuige een 20-koppige kopgroep die geparkeerd stond op een steile muur.

 

Bij afwezigheid van de kopman, krijgt Christophe Laporte de kans om voor eigen rekening te rijden. De Fransman van Jumbo-Visma opent zijn wielerjaar met een dubbel in de Omloop en in Kuurne. En met een knal?

*

De outsiders met één ster achter hun naam, onder wie twee Belgen.

 

Dan toch iemand van Soudal-Quick Step: "farmers' son" Yves Lampaert krijgt van ons panel een vernoeming. Ook Jasper Stuyven behoort tot het eensterrengroepje.

 

Stefan Küng, Ben Turner en Alexander Kristoff zijn de laatste namen die vertrouwen genieten. Plaatsen zij de beslissende aanval, of haalt toch iemand anders de eerste vette vis binnen?

Bonus: dark horses

Als uitsmijter kiezen onze koersexperts elk nog een dark horse: een renner die het peloton en het grote publiek wel eens zou kunnen verrassen.

 

Een naam die meer dan eens is gevallen: Hugo Page (Intermarché-Circus-Wanty). Maar ook Jan Tratnik (Jumbo-Visma), Soren Kragh Andersen (Alpecin-Deceuninck) en Zdenek Stybar (Jayco-AlUla) kunnen voor de verrassing zorgen.

 

In het Belgische kamp wordt vooral naar Greg Van Avermaet (AG2R), Gianni Vermeersch (Alpecin-Deceuninck) en Jordi Meeus (Bora-Hansgrohe) gekeken.

Gerelateerd: