Ga naar de inhoud

"De stem van het voetbal": legendarische commentator John Motson (77) overleden

 do 23 februari 2023 12:09

Hij die voor heel wat voetballiefhebbers de stem van de sport was, is niet meer. De legendarische voetbalcommentator John Motson is overleden op 77-jarige leeftijd. De Engelsman bouwde een rijke carrière uit bij de BBC, waar hij in mei 2018 zijn laatste wedstrijd begeleidde met zijn stem.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Legendarische stem en kraag

50 jaar lang dé stem van het voetbal op de Britse openbare omroep. John Motson heeft heel wat supportersharten sneller doen slaan in zijn rijke carrière.

 

Op zijn palmares: 10 WK's, 10 EK's, 29 FA Cup finales en ontelbare Premier League-wedstrijden.

 

Zijn laatste wedstrijd was de finale tussen Crystal Palace en West Bromwich Albion in mei 2018. Motson zag toen Rode Duivels Christian Benteke en Nacer Chadli invallen.

 

De Engelsman stond bekend om zijn typische kraag, die hij steeds droeg tijdens zijn analyses voor Match of the Day. Ook was hij de stem van het populaire spel FIFA. Vanaf FIFA 96 was hij steeds van de partij, met uitzondering van de edities in 2006 en 2007.

 

"Ik ben opgegroeid met Match of the Day, dus ook met de stem van Motson", zegt Peter Vandenbempt over zijn Britse collega. "Hij heeft een stem waar men jaloers op is. Ook zijn manier van zeggen en gevoel van drama, formidabel."