Ga naar de inhoud

"In hun huidige vorm zou het een stunt zijn als Liverpool Real Madrid uitschakelt"

 di 21 februari 2023 09:56
Thibaut Courtois en Mo Salah
Thibaut Courtois en Mo Salah

Met Liverpool-Real Madrid krijgen we in de 1/8e finales van de Champions League al meteen een heruitgave van de finale van vorig jaar. Peter Vandenbempt en Aster Nzeyimana stellen in de CL-special van De Tribune vast dat de kaarten deze keer anders liggen, maar de uitkomst wellicht hetzelfde wordt.

"Het is geen finale avant-la-lettre, wel een strijd tussen 2 ambulances", verwijst Peter Vandenbempt naar de hoge blessurelast bij beide teams.

Liverpool mist Thiago Alcantara, Luis Diaz en Ibrahima Konaté en kon maar net op tijd jongens als Virgil van Dijk, Joel Matip en Joe Gomez recupereren. Bij Real Madrid zijn al zeker Toni Kroos en Aurélien Tchouameni out.

"De grote vraag is: wie is het mínste in vorm van de twee?"

 

"Ik vind dat Liverpool er toch nog een paar slagen erger aan toe is dan Real", zegt Aster Nzeyimana. "De club is in complete crisis, dat kun je niet overschatten."

 

"Bij Liverpool schort er zoveel meer aan de ploegen dan enkel die blessures. Iedereen beseft nu dat ze de ploeg hadden moeten vernieuwen - het hele middenveld om te beginnen."

 

"Maar Klopp heeft vastgehouden aan de jongens die hem zover gebracht hebben. Dat is menselijk. Maar alle verhalen zijn eindig. Alex Ferguson nam bij Manchester United ook om de zoveel jaar afscheid van een generatie."

 

"Ze hebben uiteindelijk wel Mané laten gaan (naar Bayern München), maar nu blijkt dat ze met Salah de verkeerde een dik nieuw contract hebben gegeven. Die keuze draait voorlopig verkeerd uit."

Bij Liverpool hebben ze de verkeerde een dik nieuw contract gegeven, Salah in plaats van Mané. Dat pakt nu verkeerd uit.

Aster Nzeyimana

"Courtois kan ook niet alle ballen pakken en Benzema is wat minder"

Ook Real heeft zijn dosis problemen. "Er wordt nu gezegd: pas op, Real kan in de Champions League altijd wat meer. Kijk maar naar vorig jaar!"

 

"Maar er zijn veel voortekenen die erop wijzen dat ze het deze keer niet zo lang zullen trekken", zegt Nzeyimana.

 

Vandenbempt: "Real brengt nu in heel wat wedstrijden dezelfde kwaliteit als vorig jaar, alleen werden ze toen gered door de saves van Courtois en de goals van Benzema."

 

"Courtois kan ook niet alles tegenhouden en Benzema is gewoon net ietsje minder. De jaren beginnen te wegen en die WK-saga zal hem toch geen goed gedaan hebben. Eigenlijk is hij daar gewoon opzijgeschoven door Deschamps."

 

"Het wordt de koers der kreupele paarden, we zullen moeten zien wie als eerste over de lijn geraakt. Maar in de huidige vorm zou het een stunt zijn als dat Liverpool wordt."

UEFA Champions League
Liverpool
einde
2-5
Real Madrid
UEFA Champions League
Real Madrid
einde
1-0
Liverpool