Ga naar de inhoud

Jens Debusschere richt eenmansploeg op om BK te rijden: "Carrière op prachtige manier afsluiten"

 zo 19 februari 2023 19:46
Jens Debusschere in de trui van zijn eenmansploeg.
Jens Debusschere in de trui van zijn eenmansploeg.

Jens Debusschere (33) hangt zijn fiets na het B&B-debacle nog niet aan de haak. De voormalige Belgische kampioen heeft een eenmansploeg opgericht zodat hij op het BK in Izegem op een mooie manier afscheid kan nemen van het wielrennen en van zijn fans. "Opnieuw Belgisch kampioen worden? Ik geloof erin", vertelt Debusschere.

Toen zijn team B&B Hotels afgelopen winter plots de boeken sloot, stond Jens Debusschere van de ene dag op de andere op straat.

 

Een nieuwe ploeg vond de Belgische kampioen van 2014 niet. Maar Debusschere wou zijn carrière niet op zo'n manier afsluiten en vond een oplossing.

 

"Toen ik deze winter naar een veldrit aan het kijken was op tv, zag ik Jens Adams crossen met een individuele trui met daarop individuele sponsors. Dat bracht me op ideeën", vertelt Debusschere.

 

"Enkele dagen later werd het parcours van het BK op de weg in Izegem voorgesteld. Het parcours ligt niet zo ver van Wielsbeke, waar ik Belgisch kampioen ben geworden."

 

Voor Debusschere was dat de absolute trigger om - net als Jens Adams - een eenmansploeg op te richten.

Ik kwam op het idee toen ik deze winter naar een veldrit aan het kijken was op tv.

Jens Debusschere

Debusschere ging op zoek naar partners en de eenmansploeg werd geboren. "Via kermiskoersen en gravelwedstrijden zal ik doorgaan tot en met het BK."

"De Belgische titel in Wielsbeke in 2014 was de start van een mooie carrière. Op 25 juni kan ik dan mijn carrière op een prachtige manier afsluiten op het BK in Izegem. De cirkel zal dan rond zijn."

 

Kan Debusschere - net als in Wielsbeke 9 jaar geleden - Belgisch kampioen worden in Izegem? "Als ik er niet in zou geloven, dan had ik het project niet opgestart."