Ga naar de inhoud

Ten Hag en Xavi hekelen ref na zinderende clash in Europa League: "Onaanvaardbare fouten"

 vr 17 februari 2023 09:50
Zowel Ten Hag (l) als Xavi (r) voelden zich bekocht door de scheidsrechter.

Een spektakelmatch op Champions League-niveau. Het gelijkspel tussen Barcelona en Manchester United (2-2) bekoorde het aanwezige publiek in het Camp Nou. Toch bleven coaches Erik ten Hag en Xavi met een bittere nasmaak achter. De schuldige? Scheidsrechter Maurizio Mariani: "Hij had enorm veel invloed op de wedstrijd."

Een gelijkspel waarin de score hoger kon oplopen. En een waarna beide kampen meenden meer te verdienen.

 

Kop van Jut is Italiaanse ref Maurizio Mariani. Zowel Ten Hag als Xavi vonden dat hij cruciale fases helemaal verkeerd inschatte.

 

De Nederlandse T1 van Manchester United begreep niet dat verdediger Jules Koundé de wedstrijd mocht volmaken nadat hij een doorgebroken Marcus Rashford onderuit schoffelde.

Als je geen penalty geeft, is het gewoon een rode kaart.

Erik ten Hag

"Het was een duidelijke overtreding", zei Ten Hag kwaad na de match. "Je kunt discussiëren of het binnen of buiten de zestien was." 

 

"Maar als je dan geen penalty geeft, dan is het natuurlijk wel gewoon een rode kaart. Rashford staat oog in oog met de keeper van Barcelona."

 

"Dat is niet alleen enorm van invloed op deze wedstrijd, maar op deze hele tussenronde", oordeelt de Nederlander. "Een scheidsrechter mag gewoon zo’n fout niet maken.”

Xavi zucht om "overduidelijke penalty"

Ook Xavi nam op zijn beurt de scheidsrechter onder vuur op de persconferentie.

 

"Een overduidelijke strafschop", zucht de trainer van Barcelona over de handsbal van Fred. "De scheidsrechter vertelde me dat de arm naast het lichaam was, maar dat zie ik anders. Wat moet je nog meer doen om een penalty te krijgen?"

 

Toch had de Spaanse keuzeheer ook oog voor het knappe werk van zijn collega bij Manchester United. "Het is een van de beste teams in Europa op dit moment", strooit Xavi met lof. 

 

"United perst je flink uit door een hoge intensiteit. Ik ben dan ook tevreden dat we gestreden hebben en we die duelkracht konden evenaren. Ondanks het gelijkspel ben ik trots." 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: