Ga naar de inhoud
Lewandowski en Varane vechten een duel uit in de topper van de Europa League.
Lewandowski en Varane vechten een duel uit in de topper van de Europa League.

Barcelona en Manchester United in balans na EL-duel op Champions League-niveau

 do 16 februari 2023 20:40

De kraker tussen Barcelona en Manchester United in de play-offs van de Europa League heeft de verwachtingen helemaal ingelost. Na een heerlijke pot voetbal op Champions League-niveau was 2-2 het eindverdict in Camp Nou, de terugmatch op Old Trafford kan nog alle kanten uit.

Barcelona - Manchester United in een notendop:

  • Sleutelmoment: Rashford maakt enkele minuten na het openingsdoelpunt van Barcelona gelijk. In de 54ste minuut toont de aanvaller zijn klasse, hij scoort vanuit een onmogelijke hoek. Dat verandert het momentum in de wedstrijd helemaal en betekent de start van een fantastische tweede helft.

 

  • Man van de wedstrijd: Rashford scoorde en liet scoren. Ook bij het 2e doelpunt van United was hij betrokken. Na een knappe dribbel en voorzet belandde de bal via Koundé in doel. 

 

  • Terugwedstrijd: met een 2-2 resultaat is alles nog mogelijk. Vergeet niet dat uitdoelpunten geen doorslag meer geven in de Europa League. De terugwedstrijd vindt volgende week om 21 uur plaats in Manchester.

Doelpuntenfestival in tweede periode

Barcelona nam meteen het initiatief in een aangename partij. De thuisploeg had het meeste balbezit bij de rust, maar kwam niet tot grote kansen. Een schot van Lewandowski recht op De Gea was het grootste gevaar. 

Manchester United creëerde meer kansen op de counter. Weghorst miste oog in oog met Ter Stegen. De doelman had niet veel later ook een knappe parade in huis op een schot van Rashford. 

In de tweede helft zagen we aanvankelijk een gelijkaardig spelbeeld. Barcelona kon deze keer het balbezit wel omzetten in een goal, na 6 minuten scoorde Marcos Alonso op een corner. 

 

Het sein voor Manchester United om wakker te schieten. 2 minuten na de 1-0, hingen de bordjes alweer gelijk. Wie anders dan Marcus Rashford scoorde vanuit een zeer scherpe hoek. 

 

United bleef de druk opvoeren en het werd ook meteen beloond. (Opnieuw) Rashford ging na een corner voorbij zijn man. De bal werd voorgezet en belandde na een carambole in doel. Jules Koundé was de ongelukkige Barça-speler die de bal als laatste raakte en de owngoal op zijn naam kreeg. 

 

De thuisploeg was even van haar melk, maar begon daarna aan een slotoffensief. 

 

Raphinha zocht Lewandowski met een verraderlijke voorzet in het strafschopgebied. De Poolse goalgetter miste de bal, maar die belande alsnog in doel. 2-2 in de 72e minuut. 

 

Barcelona bleef aandringen, maar het kwam niet meer tot scoren. Araujo en Ansu Fati (2 keer) kwamen nog dicht bij een doelpunt, doelman De Gea én de paal stonden pal. 

 

Na een hoogstaande en aangename wedstrijd, trekken Barcelona en Manchester United met een gelijkspel naar Old Trafford. Daar staat volgende week de kwalificatie voor de volgende ronde op het spel.

Bekijk de knappe goal van Marcus Rashford:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

United kwam op voorsprong na een owngoal van Koundé:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.