Ga naar de inhoud

Marco Odermatt verovert nu ook de wereldtitel op de reuzenslalom

 vr 17 februari 2023 16:18

Eén jaar na zijn olympische titel op de reuzenslalom heeft Marco Odermatt nu ook de wereldtitel op dit onderdeel in de wacht gesleept. De Zwitserse skiër ging in de tweede run Marco Schwarz voorbij, waardoor Oostenrijk nog altijd geen enkele wereldtitel wist te winnen dit jaar. 

Marco Odermatt had eerder op het WK in Frankrijk al de wereldtitel op de afdaling op zijn naam geschreven. Dat was toen een verrassing, want de Zwitser is meer een specialist van de (reuzen)slalom.

Odermatt moest als rugnummer 1 naar beneden. Twee jaar geleden was dat ook zo en toen ging het mis. Nu zette hij een degelijke tijd neer, die hem uitzicht gaf op minstens een medaille.

Maar in zijn tweede run deed Odermatt nog wat beter. Marco Schwarz, de beste na de eerste run, kon als allerlaatste nog spelbreker zijn voor het goud. Uiteindelijk werd het "slechts" brons voor Schwarz, waardoor Oostenrijk nog altijd wacht op een eerste titel op dit WK. Loic Meillard maakte als nummer 2 het Zwitserse feestje compleet.

Komend weekend wordt het WK skiën in Méribel-Courchevel afgesloten met de slalomwedstrijden bij de mannen en de vrouwen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
wk alpineskiën
  mannen vrouwen gemengd
afdaling Odermatt Flury  
combiné Pinturault Brignone  
parallel reuzenslalom Schmid Tviberg  
reuzenslalom Odermatt Shiffrin  
slalom Kristoffersen St. Germain  
super-G Crawford Bassino  
team parallel     VS