Ga naar de inhoud

Scott Parker zag een "dapper" Club Brugge tegen Benfica: "Er was meer durf dan in de competitie"

 do 16 februari 2023 06:30
Parker bracht met Jutgla pas laat een extra spits in. Te laat?

Eén zege in acht wedstrijden. De cijfers van Scott Parker bij Club Brugge zijn na de nederlaag tegen Benfica nog wat donkerder rood gekleurd. Toch was de Engelse coach overwegend positief na de wedstrijd. "Ik ben heel trots, ik begin de nodige automatismen te zien."

"Op vlak van toewijding stonden we er vanavond"

Over teleurstelling of de pijnlijke individuele fouten was er na Club Brugge-Benfica weinig te horen bij Scott Parker. "Ik ben heel trots op mijn team", opende hij zijn betoog.


Durf. Dat was het codewoord bij Parker de voorbije weken. "En ik zag vanavond meer durf dan in de Belgische competitie. Vorige week zag ik dat al (tegen Union), zeker in het begin van de wedstrijd."

 

"Op vlak van toewijding stonden we er vanavond. We moesten dapper zijn aan de bal tegen een heel goede tegenstander, en waren dat ook."


"In de eerste helft konden we echt dreigen", ging hij verder. "Defensief stond het ook goed. Natuurlijk zijn er mindere momenten, maar daar gingen we goed mee om. Er was dan ook nog dat afgekeurde doelpunt, dat zijn dingen die afhangen van details."


"Na de rust is de wedstrijd beslist door individuele fouten. Ook offensief was het in de tweede helft minder goed, dat moeten we nu analyseren hoe dat komt."

 

"Ik ben hier nu vijf weken en begin de nodige automatismen en gewoonten te zien in dit team. Dat moeten we meenemen naar de competitie."

"Noa Lang kan het team laten spelen zoals ik het wil"

Offensief liep het bij Club na de rust voor geen meter, maar pas een dikke tien minuten voor tijd bracht Parker met Jutgla een extra spits in. 

 

"Dat zijn keuzes die ik maak waarvan ik denk dat ze op dit moment de beste zijn", verdedigde hij zich.


De peperdure Jaremtsjoek kreeg opnieuw geen kans. "Maar dat betekent helemaal niets."


"We spreken hier nu na de wedstrijd over, maar op dat moment kies ik de spelers waarvan ik denk dat ze het beste passen. Ik begrijp dat jullie daar nu een oordeel over klaarhebben."

Geen Jaremtsjoek? Ik maak keuzes waarvan ik denk dat ze op dit moment de beste zijn.

Scott Parker

Noa Lang liet zich wel opnieuw opmerken. De Nederlander lijkt opnieuw naar zijn beste niveau toe te groeien. "Ik verwacht veel van hem. De verantwoordelijkheid op zijn schouders is groot in dit team."


"Hij kan ons team laten spelen zoals ik het wil. Hij heeft die X-factor op sommige momenten en is een speciaal talent."


"Noa is vaak misbegrepen, maar hij is enorm bekommerd om dit team. Hij moet nog wat matuurder worden, maar daar werken we samen aan. Hij is op de goede weg."

Gerelateerd: