Ga naar de inhoud

Tsjechisch international out zich als homo: "Ik wil me niet meer wegsteken"

 ma 13 februari 2023 14:43

Nieuwe stap in het doorbreken van het taboe rond homoseksualiteit in het profvoetbal. Met Jakub Jankto (27) kwam vandaag een Tsjechisch international die in twee grote competities actief was uit de kast. "Ik wil me niet langer wegsteken", vertelt de speler van Sparta Praag in een boodschap op sociale media.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Jakub Jankto kan aanzien worden als de meest bekende voetballer die tot dusver een coming out deed. De Tsjech heeft 155 matchen in de Serie A op de teller, 15 in La Liga en telt 45 caps voor de Tsjechische nationale ploeg.

 

Vandaag bracht hij een belangrijke boodschap op zijn sociale media. "Ik heb een job die ik al jaren in alle ernst en met passie uitoefen. Maar Jankto heeft ook een leven naast het veld", begint hij de video.

 

"Ik wil vrij kunnen leven. Zonder angst. Zonder vooroordelen. Zonder geweld. Maar met liefde. Ik ben homoseksueel en wil dat niet langer wegsteken."

Zijn club Sparta Praag, dat Jankto huurt van Getafe, deelde al zijn steun.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: