Ga naar de inhoud

McLaren eert oprichter Bruce McLaren met MCL60 en droomt van "top 4"

 ma 13 februari 2023 19:58
De McLaren MCL60.

McLaren heeft de MCL60 voorgesteld, zijn oranje bolide voor het seizoen 2023. Het is een eerbetoon aan Bruce McLaren, die het team 60 jaar geleden uit de grond stampte.

McLaren, dat vorig jaar vrede moest nemen met de vijfde plek in het constructeurskampioenschap achter Alpine, heeft duidelijk eens goed naar de dominante bolide van Red Bull gekeken om beter te doen.

 

Vooral het ontwerp van de sidepods, de luchthappers aan de zijkant van de wagen, zijn in de stijl van de wereldkampioen. Het moet McLaren helpen om "een vaste factor in de top 4 te worden", zoals de nieuwe teambaas Andrea Stella het verwoordde.

 

Dat is ook de ambitie van Lando Norris, die als 23-jarige al aan zijn 5e F1-seizoen begint. De Brit moest de voorbije jaren altijd optornen tegen een meer ervaren ploegmaat - eerste Carlos Sainz, dan Daniel Ricciardo - maar krijgt met Oscar Piastri nu een rookie naast zich.

 

"Het voelt alsof het enorm snel is gegaan", zei Norris bij de voorstelling van de MCL60. "Een nieuwe seizoen, een nieuwe wagen, een nieuwe ploegmaat, dat zijn alweer heel wat uitdagingen."

 

Ook Piastri kijkt uit naar zijn debuut. "Het is heel speciaal om dit mijn eerste F1-wagen te mogen noemen", zei de Australiër.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: