Ga naar de inhoud

Williams hoopt met deze wagen weg te raken van laatste plek: "Zal niet zoals Haas zijn"

 ma 6 februari 2023 16:17
De wagen zal nog veranderen voor de start van het seizoen, het uiterlijk niet.

Williams heeft de FW45 voorgesteld, zijn F1-bolide voor het nieuwe seizoen. De Britse renstal hoopt daarmee in 2023 de rode lantaarn uit handen te kunnen geven, maar tempert de verwachtingen.

Williams staat voor heel wat vernieuwingen in 2023. Het verwelkomt niet alleen de Amerikaanse rookie Logan Sargeant, maar met James Vowles zit er ook een nieuwe teambaas aan de knoppen.

 

Met die frisse wind hopen de Amerikaanse eigenaars positievere resultaten te kunnen voorleggen. Met 8 punten eindigde Williams vorig seizoen troosteloos laatste.

 

Williams benadrukt alvast dat het stevig aan de nieuwe wagen heeft gesleuteld. Kopman Alex Albon kijkt er alvast naar uit, maar tempert ook de verwachtingen.

 

"Het zal niet zijn zoals Haas vorig seizoen, die meteen heel competitief uit de startblokken schoten", aldus Albon. Haas eindigde in 2021 als laatste, maar opende in 2022 meteen met een 5e plek.

 

Met Gulf Oil International kon Williams ook een nieuwe sponsor voorstellen. Met die financiële injectie hoopt het de kloof met het middenveld te kunnen dichten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.