Weer Zwitsers succes op de afdaling: Marco Odermatt is voor het eerst wereldkampioen

  Na Jasmine Flury bij de vrouwen heeft met Marco Odermatt nu ook een Zwitser bij de mannen de afdaling op het WK alpineskiën gewonnen. Odermatt, vooral een specialist op de reuzenslalom en super G, wist aan de finish in Courchevel meteen dat zijn "perfecte" run goed zou zijn voor goud.

  Dat Marco Odermatt wereldkampioen is geworden in Courchevel is geen verrassing. De 25-jarige Zwitser won vorig jaar de Algemene Wereldbeker en staat daar ook nu aan de leiding.

  Dat Odermatt wereldkampioen op de afdaling werd, is een iets grotere verrassing, aangezien de super G (waarop hij eerder deze week 4e werd) en reuzenslalom zijn specialiteiten zijn.

  Maar topfavorieten Vincent Kriechmayr (zelfs niet in de top 10) en Aleksander Aamodt Kilde (zilver op een halve seconde) visten achter het net op "L'Eclipse".

  Odermatt gooide al zijn frustraties van de super G in de strijd en skiede een vlekkeloze afdaling. Toen hij over de finish kwam, wist hij al meteen dat het prijs zou zijn, met eerst een schreeuw en vervolgens ook de uitbundige armgebaren.

  Niet onbegrijpelijk, want Odermatt was tot nu toe nog nooit wereldkampioen geworden. Hij heeft wel al een olympische titel, op de reuzenslalom, op zak.

  wk alpineskiën
    mannen vrouwen gemengd
  afdaling Odermatt Flury  
  combiné Pinturault Brignone  
  parallel reuzenslalom Schmid Tviberg  
  reuzenslalom Odermatt Shiffrin  
  slalom Kristoffersen St. Germain  
  super-G Crawford Bassino  
  team parallel     VS