Ga naar de inhoud

Zwitserse Jasmine Flury (29) fleurt palmares op met allereerste wereldtitel skiën

 za 11 februari 2023 13:10

Jasmine Flury is de verrassende wereldkampioene op de afdaling geworden in Méribel, veruit het grootste succes voor de 29-jarige Zwitserse. Topfavoriete Sofia Goggia miste een poortje en werd gediskwalificeerd.

Jasmine Flury was tot voor kort een meeloper in het alpineskiën. In de 9 seizoenen dat ze al meedraait in de Wereldbeker kon ze één keer winnen, een Super-G in 2018.

 

Maar dat Flury in topvorm verkeert, liet ze al aan de vooravond van het WK zien, door in Garmisch-Partenkirchen 2e te worden op de afdaling, na haar landgenote Corinne Suter.

 

Toch werd Flury hoogstens als een outsider gezien voor de wereldtitel. De Italiaanse Sofia Goggia torste de favorietenrol, maar ze ging de mist in bij een poortje. Goggia finishte nog wel, maar werd gediskwalificeerd.

 

Het werd uiteindelijk een Oostenrijks-Zwitsers duel. De Oostenrijkse Nina Ortlieb was iets sneller dan de Zwitserse Suter, maar het goud ging naar Flury met 4 honderdsten verschil. De tranen bij de winnares vloeiden rijkelijk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
wk alpineskiën
  mannen vrouwen gemengd
afdaling Odermatt Flury  
combiné Pinturault Brignone  
parallel reuzenslalom Schmid Tviberg  
reuzenslalom Odermatt Shiffrin  
slalom Kristoffersen St. Germain  
super-G Crawford Bassino  
team parallel     VS