Ga naar de inhoud

UEFA schenkt 200.000 euro aan slachtoffers aardbeving, ook Pro League doet duit in het zakje

 vr 10 februari 2023 16:48

Ook de voetbalwereld stuurt financiële steun richting Turkije en Syrië. De landen werden eerder deze week zwaar getroffen door een aardbeving. De UEFA en partnerorganisatie UEFA Foundation for Children deden een schenking van 200.000 euro. De Pro League volgde het voorbeeld met een donatie van 10.000 euro.

De Europese Voetbalconfederatie UEFA en partnerorganisatie UEFA Foundation for Children schenken 200.000 euro om de slachtoffers van de aardbeving van begin deze week in Turkije en Syrië te helpen.

 

"UEFA maakt deze schenking om de humanitaire respons op deze verschrikkelijke tragedie te ondersteunen", vertelt voorzitter Aleksander Ceferin in een persmededeling. 

 

"Ik wil onze nationale voetbalbonden ook bedanken voor hun snelle reactie en de steun die zij geven aan de slachtoffers van deze ramp."

Uit België kwam de Pro League, de vereniging van Belgische professionele voetbalclubs, met 10.000 euro over de brug als steun. Het geld zal gaan naar het noodhulpprogramma van Unicef België.   

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.