Mechelaars scherp voor elkaar na puntenverlies:"Beschamend, we hebben als kinderen gespeeld"

  Malaise bij Mechelen. De ploeg van Steven Defour gaf gisteren in de absolute slotfase nog een overwinning weg tegen Eupen, dat een 0-1 achterstand in vier minuten tijd naar een 2-1-overwinning omdraaide. Een harde klap voor de Mechelaars. "Als je het zo uit handen geeft, verdien je hier niets", was trainer Steven Defour duidelijk.

  87 minuten lang leek er niets aan de hand voor KV Mechelen Am Kehrweg.

   

  Maar in amper vier minuten tijd gingen de bezoekers van de hemel naar de hel. Geen drie punten, wel een stevige mentale dreun. "Als je het zo uit handen geeft, verdien je hier niets", vertelde een duidelijk ontgoochelde Steven Defour na de wedstrijd bij Eleven.

   

  De coach van KV Mechelen leek de bui al te voelen hangen en stond de laatste minuten van de wedstrijd nochtans hevig te coachen. Maar het uitbollende Mechelen zag in de absolute slotfase nog 2 stilstaande fases binnenvallen.

   

  Een selffulfilling prophecy voor Defour? "De mentaliteit in de tweede helft zat helemaal verkeerd. Ik miste echt de wil om te winnen in onze ploeg. In het slot maakten we dan onbegrijpelijke fouten."

  We hebben de laatste 10 minuten gewoon als kinderen gespeeld

  Birger Verstraete, KV Mechelen

  Ook doelpuntenmaker Birger Verstraete kon zijn ontgoocheling na de verloren partij niet verbergen. "We hebben de laatste 10 minuten gewoon als kinderen gespeeld. We kunnen toch niet blijven pamperen?"

   

  "Dit is beschamend. Zeker richting de supporters en al helemaal voor de mensen in het bezoekersvak. Je hebt zo lang oog op de drie punten en dan moet je zonder punten naar huis. Frustrerend."

   

  KV Mechelen ziet Eupen zo naderen tot op een punt. Het blijft ook net boven de degradatiestreep bengelen. "We moeten dringend punten pakken in de wedstrijden die er zitten aan te komen", waarschuwde ook Dimitri Lavalée zijn ploeg nog.

  Gerelateerd: