90+1'
Brandon Baiye
90+1'
2 - 1

De Houdini-act van de speeldag. Mechelen leek lange tijd op een droge 0-1-overwinning af te stevenen, maar moest in een prangende slotfase lijdzaam toezien hoe Eupen nog met een onverwachte remontada uitpakte. In vier minuten tijd draaiden N'Dri en Baiye een 0-1-achterstand om in een ultieme triomf.

• Sleutelmoment: Een okselhaar van Da Cruz: meer scheelt het niet of Mechelen komt op 0-2. De goal van Storm wordt echter afgekeurd voor voorafgaand buitenspel, en zo blijft een op dat moment mak Eupen in de race.
  • Man van de Match: Zijn koelbloedigheid is omgekeerd evenredig aan zijn snelheid en vaak heeft hij heel wat kansen nodig om te scoren, maar Konan N'Dri was wel voortdurend een gesel voor de bezoekende verdediging. Hij gaf ook de aanzet tot de ommekeer.
  • Opvallend: Eupen pakt pas voor de tweede keer op negen pogingen een thuiszege tegen Mechelen. Een slecht voorteken? De eerste keer dat dat gebeurde, degradeerde Malinwa. Al lijkt dat dit seizoen wel onwaarschijnlijk.

Malinwa vergeet Eupen kopje onder te duwen

Eupen, op vijf plaatsen gewijzigd, zat de bezoekers in de eerste minuten bijzonder fel op de huid. Die scherpte verdween echter snel, waardoor Mechelen er vlot doorheen voetbalde. Dat mondde na tien minuten uit in een knappe goal van Verstraete. Van net buiten de zestien krulde hij de bal over Moser.

Halfweg de eerste helft dacht Storm de 0-2 te maken, maar in de loop van de aanval liep Da Cruz heel nipt buitenspel. Bates voorkwam in een warrige fase voor het Eupense doel dat dat tweede Mechelse doelpunt er toch kwam. Daarna vierde Malinwa de teugels en kon de thuisploeg zich herstellen. Bijna leverde de lossere houding van Mechelen de gelijkmaker op, maar N'Dri strafte lichtzinnig balverlies niet af.

De tweede helft begon met een bom van Storm en even later een kans voor Da Cruz, maar daarna doofde de aanvalslust van KVM weer zachtjes uit. Ondanks enkele acties van de fluks ingevallen Charles-Cook kon Eupen lange tijd geen uitgesproken kansen afdwingen. De Panda's op de tribunes konden een geeuw niet onderdrukken.

Toen het al bijna te laat leek, gebeurde het toch nog. N'Dri, die voor de rust aan rood ontsnapt was, kopte tussen druk verkeer de gelijkmaker in doel. In de toegevoegde tijd mocht het feestje aan de Kehrweg helemaal losbarsten. Een weggewerkte hoekschop belandde voor de voeten van Baiye, die er met een geweldige plaatsbal 2-1 van maakte.

De Panda's klauteren zo verder weg van de degradatiezone en hijgen in de nek van KV Mechelen,  dat de zorgen toch niet helemaal van zich af kan schudden.

90+4'

Einde!

KV Mechelen zal met een heel slecht gevoel op de bus stappen. Na een vroege goal van Verstraete liet het Eupen opnieuw in de wedstrijd komen. N'Dri en Baiye bezorgden de Panda's in het absolute slot dan de drie punten.

90+3'

Dit heeft Malinwa toch in grote mate aan zichzelf te wijten.

90+1'

Wat een goal!

Niet te geloven! Eupen gaat hier nog een zege uit de brand slepen! Baiye krijgt de bal voor zijn voet na een afgeweerde hoekschop en plaatst hem heel precies in het hoekje. Een plaatje!

90+1'
2-1
90+1'
90'

Ook de tweede helft krijgt een verlengstuk van vier minuten.

89'

Een gefrustreerd ogende Verstraete krijgt geel. Hij heeft Gassama in de vlucht aangetrapt.

89'
88'

N'Dri had er al een stuk of drie aan zijn voet.

Piet Cosemans op Sporza Radio
88'
87'
1-1
Konan N'Dri
87'

Plots de gelijkmaker!

KV Mechelen heeft zich laten ringeloren! N'Dri wurmt een vrije trap van Peeters over de lijn, en op basis van de tweede helft kunnen we dat verdiend noemen. De kopbal van de spits vindt een weg langs heel wat obstakels.

84'

Het is toch mager wat Mechelen na de rust heeft getoond. Na het uur hebben de bezoekers amper iets gedaan.

81'
81'

Acrobatie van N'Dri!

Gassama lijkt zich vast te lopen, maar perst er toch nog een voorzet uit. De krachtige omhaal van N'Dri gaat niet zo heel ver over de deklat. Eupen probeert het wel.

79'

Peeters draait de vrije trap een half metertje over de winkelhaak. Dat heeft Prevljak hem een kwartier geleden al eens voorgedaan.