De puzzel van Parker die nooit past: wat is nu eigenlijk de basiself van Club Brugge?

  Vanavond speelt Club Brugge thuis de topper tegen Union, volgende week wacht Benfica.

  Zelfs de Lotto-cijfers zijn tegenwoordig voorspelbaarder. Na zes wedstrijden weet nog altijd niemand wat nu de échte basisploeg van Scott Parker bij Club Brugge is. Vanavond wacht de topper tegen Union, volgende week Benfica in de Champions League. Nu moet er duidelijkheid komen. Toch?

  Club Brugge als Rubiks kubus.

   

  Peter Vandenbempt gebruikte de metafoor enkele weken geleden een eerste keer in zijn analyse en ondertussen is trainer Scott Parker nog steeds druk aan het draaien.

   

  Meer nog: geen enkel vlak valt vooralsnog als een mooi geheel in elkaar. Deels door besluiteloosheid van de coach, maar ook door gedwongen wissels.

   

  Draait u even mee de kubus van Parker terug?

   

  Centraal achterin lijken de twijfels bij de Engelsman het grootste. Hij begon met het duo Mechele-Sylla, maar zette ook al Odoi, Boyata en de teruggeroepen Hendry in steeds wisselende combinaties.

   

  De laatste (Hendry-Mechele tegen Antwerp) was de enige die vooralsnog de nul kon houden.

  Op de rechtsachter is het eveneens zoeken. Daar begon eerst Buchanan, vervolgens kwam Mata en afgelopen weekend stond Odoi er.

   

  Ook op het middenveld zit Parker nog met een dilemma. De drietand Vanaken, Onyedika en Nielsen leek eerst het volle vertrouwen te genieten, maar de Deen verloor tegen Antwerp zijn basisplaats aan de weer volledig fitte Rits.

   

  En wat te denken van de wirwar voorin? Lang, Skov Olsen, Buchanan, Nusa... 

   

  Zelfs diep in de spits is het onzekerheid troef. De vertwijfelde recordaankoop Roman Jaremtsjoek kon zijn kans nooit grijpen, Ferran Jutgla viel bij zijn eerste basisplek onder Parker meteen uit en nu was er het experiment-Lang.

   

  Draaien, draaien, draaien...

  Terug naar de succesformule?

  Cijfers bewijzen dat Parker zoekende is. Sinds zijn aanstelling gebruikte geen enkele andere coach meer basisspelers (20).

   

  Waar is de tijd dat je een pint kon verwedden op de basisploeg van Club in de Champions League ?

   

  Met de 1/8e finales tegen Benfica in het verschiet moet Parker nu toch stilaan knopen beginnen door te hakken. Wellicht wordt de topper vanavond tegen Union op dat vlak een flinke indicatie.

  Onze analist Eddy Snelders deelt alvast zijn vrijblijvende advies: "Keer terug naar de succesformule van voor het WK", beklemtoont hij.

   

  "Op die manier vindt de ploeg misschien weer zijn houvast terug. Als je met alles blijft experimenteren... Zo beland je van de regen in de drop."

  Hans Vanaken moet opnieuw wat meer vrijheid krijgen. Als hij zich te veel moet wegcijferen, draait het niet.

  Eddy Snelders

  Snelders deelt alvast naar welke basisploeg hij zou toewerken richting de match tegen Benfica.

   

  "Ik zou terugkeren naar een driemansdefensie", aldus de analist. "Ik geef de voorkeur aan Hendry boven Odoi - hij is meer een echte verdediger. Naast hem zet ik de ervaren Mechele en ook nog Sylla, die intrinsiek de beste van allemaal is."

   

  Op zijn middenveld zet Snelders Onyedika én Rits in steun van Vanaken. "Want de voormalige Gouden Schoen moet opnieuw wat meer vrijheid krijgen. Als hij zich te veel moet wegcijferen, draait het niet. Je moet Vanaken de belangrijkste persoon van de ploeg proberen te maken."

   

  Buchanan en Skov Olsen - indien fit - zijn de keuzes op de flanken van Snelders. Maar wat doe je vooraan?

   

  "Ik zou het nog eens met Jaremtsjoek proberen", verrast Snelders. "Hij moet toch een keer ontploffen? Bovendien brengt hij iets meer diepgang in de ploeg. Achter hem zou ik Lang een vrije rol laten innemen."

   

  Voilà, de kubus van Snelders is duidelijk en compleet. Nu die van Parker nog...

  De basisploeg van Eddy Snelders.