Ga naar de inhoud

Esteban Chaves trakteert zich op een jaar in de Colombiaanse trui: "Ik ben de man!"

 zo 5 februari 2023 22:03
Esteban Chaves reed met een glimlach over de finish.

Esteban Chaves heeft zich tot Colombiaans kampioen gekroond. De renner van EF-EasyPost had in Bucaramanga een halve minuut voorsprong op Daniel Martinez en de ploegloze Nairo Quintana. Het is zijn eerste Colombiaanse titel.

Op het heuvelachtige parcours in Bucaramanga forceerde Esteban Chaves de beslissing op 8 kilometer van de finish. Met een splijtende versnelling kon hij een kloof slaan en hij reed solo naar de overwinning.

 

"Dit is iets speciaals", reageerde Chaves emotioneel. Het is een droom om in de nationale trui te rijden in de Giro of in de Tour. Het hele jaar in de Colombiaanse trui, dat betekent dat ik de man ben, de baas. Het wordt onvergetelijk."

 

Chaves hoopt dat dit de voorbode is voor meer succes in 2023. "Het is nu zaak om hard te blijven werken en met de voeten op de grond te blijven. Het seizoen is nog maar begonnen, maar van deze dag kunnen we al genieten."

 

De Colombiaanse renners moesten 237 kilometer afleggen over 9 lastige ronden in en rond Bucaramanga. De Colombiaanse wielerfans stonden over het hele parcours rijen dik om hun helden aan te moedigen. 

Bekijk de finish van Esteban Chaves

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.