Ga naar de inhoud

Tom Pidcock, de grote afwezige op het WK: "Jammer, het voorjaar op de weg is een uitvlucht"

 za 4 februari 2023 08:09
Tom Pidcock neemt afscheid van zijn regenboogtrui.

Tijdens het veldritseizoen brokkelde de term "Grote Drie" zoetjesaan af, op het WK in Hoogerheide is er zelfs geen sprake meer van. Daar is een simpele verklaring voor: titelverdediger Tom Pidcock stuurt zijn kat. En dat betreuren de tafelgasten van Extra Time Cross. 

In Fayetteville won Thomas Pidcock, Wout van Aert en Mathieu van der Poel pasten een jaar geleden voor de verre trip naar de States.

 

Anno 2023 zijn de rollen omgedraaid: Pidcock heeft als aftredend wereldkampioen geen rugnummer aangevraagd, Van Aert en Van der Poel zijn wél hongerig.

 

"Of hij nu een kans maakte of niet: Pidcock moest hier aan de start staan", treurt Bart Wellens. 

 

"Als je geassocieerd wil worden met de Grote Drie, dan moest hij hier zijn. Hij moest zijn vel duur verkopen als uittredend kampioen."

 

De Brit schermt al enkele maanden met het voorjaar op de weg dat al om de hoek loert. 

 

"Een uitvlucht", zo zegt de wereldkampioen van 2003 en 2004. "Van Aert en Van der Poel rijden dat voorjaar ook."

 

"Ik denk dat Pidcock gevoeld heeft dat hij waarschijnlijk niet goed genoeg is om hen het vuur aan de schenen te leggen."

Ik denk dat Pidcock gevoeld heeft dat hij niet goed genoeg is om Van Aert en Van der Poel het vuur aan de schenen te leggen.

Bart Wellens

Richard Groenendaal was het volmondig eens met Wellens. "Jammer", zegt hij over de afwezigheid van Pidcock. "Het is een aderlating."

 

"En hij zou het parcours in Hoogerheide ook perfect aangekund hebben", weet Paul Herygers. "Er hoefde geen modder te zijn zoals in Diegem."

 

"Hij kon de wedstrijd ook mee bepalen", werpt Wellens nog op. "Kijk naar Diegem. Van Aert zou Pidcock wel eens kunnen missen zondag."

 

Quinten Hermans sluit zich aan bij de analisten. "Mocht ik Pidcock zijn, dan zou ik het niet hebben laten liggen. Als twee honden vechten om een been..."

 

"Het is echt wel zo. Het WK kan gesloten blijven en Pidcock kon het dichtst bij hen aansluiten. Zo'n volg-WK, dat kon Pidcock ook."

WK veldrijden 2023 in Hoogerheide (Ned)
vrijdag 3 februari mixed team relay Nederland
zaterdag 4 februari vrouwen junioren Isabella Holmgren (Can)
  mannen beloften Thibau Nys
  vrouwen elite Fem van Empel (Ned)
zondag 5 februari mannen junioren Léo Bisiaux (Fra)
  vrouwen beloften Shirin van Anrooij (Ned)
  mannen elite Mathieu van der Poel (Ned)
Gerelateerd: