Ga naar de inhoud

Giulio Ciccone heeft het giftigste poeder in de benen in Valencia

 do 2 februari 2023 17:40

Gilulio Ciccone (Trek-Segafredo) heeft zich de beste getoond van een elitegroepje in de tweede rit van de Ronde van Valencia, met aankomst op de Alto de Pinos. De Italiaan wordt ook leider.

Na de sprintersrit van gisteren hadden de snelle mannen hun belangrijkste kostje in deze Ronde van Valencia al gehad. Met maar liefst 7 beklimmingen, waarvan eentje van 2e categorie (de Alto de Pinos) naar de finish, was het menu op dag 2 al een stuk steviger.

Javier Romo en de onvermoeibare meestervluchter Alessandro De Marchi konden het ondanks de vele klimkilometers nog vrij lang volhouden, maar vlak voor de slotklim was hun rijk toch uit.

Brandon McNulty en Thomas Gloag dachten de springveren in de luren te leggen met een aanval die van ver kwam op de Alto de Pinos, maar dat bleek niet de juiste tactiek.

De tactiek van Bahrain Victorious was ook maar bedenkelijk. Mikel Landa zette aan, net toen zijn ploegmaat Pello Bilbao dit ook overwoog. Van de verwarring profiteerde Giulio Ciccone, al was zijn demarrage wel splijtend. Het levert hem naast de dagzege ook de rode leiderstrui op.

Tao Geoghegan Hart hield Bilbao nog van de 2e plaats, maar na rijp beraad zette de jury de ex-winnaar van de Giro terug naar de 9e plaats wegens onreglementair sprinten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag rit 2
1. Giulio Ciccone (Ita) 178 km in 4u38'59"
2. Pello Bilbao (Spa) zelfde tijd
3. Aleksandr Vlasov (Rus)  
4. Mikel Landa (Spa)  
5. Rui Costa (Por)  
6. Anthon Charmig (Den)  
7. Alex Aranburu (Spa)  
8. Thomas Gloag (GBr)  
9. Tao Geoghegan Hart (GBr)  
10. Carlos Rodriguez (Spa) 6"
Stand na rit 2
1. Giulio Ciccone (Ita) 9u17'00"
2. Pello Bilbao (Spa) op 3"
3. Alex Aranburu (Spa) 6"
4. Aleksandr Vlasov (Rus) 10"
5. Anthon Charmig (Den) z.t.
  Ronde van Valencia
        winnaar leider
01/02 rit 1 Orihuela - Altea 189 km Girmay Girmay
02/02 rit 2 Novelda - Alto de Pinos 178 km Ciccone Ciccone
03/02 rit 3 Betera - Sagunto 145 km Velasco Ciccone
04/02 rit 4 Burriana - Alto de la Cueva Santa 182 km Hart Ciccone
05/02 rit 5 Paterna - Valencia 93 km Rui Costa Rui Costa