Ziyech en PSG balen: geen verhuizing naar Parijs door getreuzel van Chelsea

  Ziyech, de Marokkaan van Chelsea, maakte indruk op het WK.

  De transfer van Hakim Ziyech, op huurbasis van Chelsea naar PSG, is in het water gevallen. Alle partijen waren akkoord, maar Chelsea slaagde er gisteravond niet in de benodigde administratieve documenten voor de transfer op tijd door te sturen naar Parijs. Een beroepsprocedure van PSG bracht geen zoden meer aan de dijk voor de 29-jarige Marokkaan.

  Ondanks een akkoord van alle partijen is de deadline van middernacht, het einde van de wintermercato, niet gehaald. Ziyech, die nog tot midden 2025 een contract heeft bij Chelsea, zou Londen verlaten voor een uitleenbeurt, met aankoopoptie, bij PSG.

  Verschillende Franse en Engelse media meldden echter dat Chelsea te lang "getreuzeld" zou hebben bij het doorgeven van het papierwerk.

  PSG voelde zich verongelijkt en startte vandaag een beroepsprocedure op bij de Franse profliga (LFP). De club wilde aantonen dat de fout bij Chelsea lag en zo de huurdeal alsnog laten valideren.

  De LFP besliste op de middag echter in het nadeel van de Parijzenaars. Ziyech slaagde eerder gisteren al voor zijn medische testen in het Parc des Princes. Hij mocht vertrekken bij Chelsea, dat deze winterperiode voor zo'n 300 miljoen euro aan nieuwe spelers haalde.

  De Marokkaan maakte eind vorig jaar indruk op het WK in Qatar. Hij bereikte met zijn land de halve finales.

  Ziyech moest de enige wintertransfer worden van PSG, dat op kop staat in de Ligue 1 met 48 punten na 20 speeldagen. In de achtste finales van de Champions League treft PSG over 2 weken Bayern München.