ATP klassement

naampunten
1
Jannik Sinner
9570
2
Novak Djokovic
8460
3
Carlos Alcaraz
8130
4
Alexander Zverev
7015
5
Daniil Medvedev
6525
63
Alex De Minaur
4185
7
Hubert Hurkacz
4105
82
Andrey Rublev
4070
91
Casper Ruud
4030
10
Grigor Dimitrov
3770

ATP legt Zverev geen sanctie op na beschuldiging huiselijk geweld: "Onvoldoende bewijs"

 di 31 januari 2023 13:46
" "
De ATP begon een grootschalig onderzoek in oktober 2021.

De vereniging voor tennisprofs ATP zal voormalig nummer 2 van de wereld Alexander Zverev geen sanctie opleggen na beschuldigingen van huiselijk geweld aan het adres van de Duitser. Een grootschalig onderzoek vond "onvoldoende bewijs". Zverev heeft de beschuldiging van zijn ex-vriendin altijd ontkend en was  een grote voorstander van het onderzoek.

De ATP opende in oktober 2021 een onderzoek, nadat Zverevs ex-vriendin Olga Sharypova naar buiten had gebracht dat de olympische kampioen van Tokio haar tijdens hun relatie emotioneel en fysiek mishandelde.

Dat zou onder meer gebeurd zijn tijdens het ATP Masters 1000-toernooi in Shanghai in oktober 2019. Naar de gebeurtenissen op dat toernooi voerde de ATP in eerste instantie een onderzoek, maar ook vermeend wangedrag in Monaco, New York en Genève werd onder de loep genomen.

"Een groot onafhankelijk onderzoek naar Alexander Zverev heeft onvoldoende bewijs gevonden om de beschuldigingen van misbruik hard te maken. Bijgevolg wordt geen disciplinaire actie ondernomen door de ATP", zo luidt het vandaag in een mededeling. 

Tennisser, ex-vriendin en 24 andere personen gehoord

De ATP gaf wat meer details over het onderzoek. "Dat werd uitgevoerd door The Lake Forest Group (LFG). LFG had uitvoerige gesprekken met Sharypova en Zverev, en 24 andere personen, onder wie familieleden en vrienden, tennissers en andere partijen betrokken bij de ATP Tour."

De onderzoekers bekeken ook tekstberichten, audiofragmenten en foto's. De ATP meldt nog dat het alsnog actie kan ondernemen, indien nieuw bewijs aan het licht zou komen of voor het gerecht zou blijken dat er ATP-regels werden overtreden.

Zverev heeft steeds de aantijgingen ontkend. Eerder deze maand vierde hij zijn rentree na een zware enkelblessure.

Wie met vragen zit over huiselijk geweld, kan terecht op het telefoonnummer 1712 of per mail/chat op de website 1712.be.

Gerelateerd: