Onana heeft nieuwe coach: Everton legt lot in handen van voormalig Burnley-legende Sean Dyche

  Sean Dyche.

  Een week na het ontslag van Frank Lampard heeft Everton de komst van Sean Dyche (51) als zijn opvolger bekendgemaakt. De voormalige trainer van Burnley moet de club van Rode Duivel Amadou Onana in de Premier League zien te houden. 

  Vorig seizoen werd Dyche bij Burnley bedankt voor bewezen diensten na een ambtstermijn van bijna 10 jaar. Nu tekent hij op Goodison Park een contract tot de zomer van 2025. 

   

  "Het is een eer om trainer van Everton te worden", zei Dyche na zijn aanstelling. "Mijn staf en ik staan ​​te popelen om deze geweldige club weer op het juiste pad te brengen." 

   

  "We gaan hard werken om de fans te geven wat ze willen. Dat begint met een bezweet shirt, inzet en terugkeren naar de basisprincipes waar Everton al lang voor staat."

   

  Dyche wacht een lastige opdracht. Everton staat na twintig wedstrijden op de voorlaatste plaats met amper 15 punten. De eerste wedstrijd van de nieuwe trainer is het duel met leider Arsenal van komende zaterdag.

   

  Everton wordt de derde job van Dyche als hoofdtrainer. Hij begon zijn trainerscarrière bij Watford en werd nadien coach bij Burnley. Daar had hij Steven Defour onder zijn hoede. In een podcast vorig jaar noemde Dyche de trainer van KV Mechelen de beste speler die hij ooit bij de club heeft gehad. 

   

  Bijna 9 seizoenen lang was hij er aan de slag. Een nakende degradatie werd zijn einde in mineur bij de club. Michael Jackson moest het tij nog proberen te keren, maar het degradatieschip was al gezonken. Dit seizoen strijdt Burnley onder Vincent Kompany mee voor promotie naar de Premier League.