Ga naar de inhoud

Loena Hendrickx ging door diep dal vlak voor EK: "Ik dacht: ik haal niet eens de top 10"

 zo 29 januari 2023 15:27
Hendrickx
Loena Hendrickx kan zich een dag later iets meer verzoenen met het zilver.

"Ik vind nog altijd dat ik goud heb verloren, omdat er meer in zat", zegt Loena Hendrickx een dag na de ontgoochelende ontknoping op het EK kunstschaatsen. "Maar als je naar het totaalplaatje kijkt, kun je toch zeggen dat ik zilver heb gewonnen." Hendrickx verwijst dan naar de verstoorde voorbereiding, onder meer door het einde van haar relatie.

Loena Hendrickx werd gisteren overstelpt door lieve berichtjes na haar zilveren medaille. "Ik kreeg er tranen van in de ogen. Al die mensen die mij zo graag zien."

 

Gisteren was er al sprake van een moeilijke aanloop naar het EK, vandaag maakt ze het wat concreter. "De voorbereiding is niet vlot verlopen door een relatiebreuk. Ik ben er na 5 maanden achter gekomen dat het toch niet de perfecte match was."

 

"Zoiets komt natuurlijk nooit gelegen. Het is niet gemakkelijk geweest, maar ik heb mij proberen op te trekken aan de liefde voor de sport."

 

"Door die moeilijke periode voelde ik mij heel onzeker, waardoor de trainingen niet zo goed verliepen. Uiteindelijk ben ik pas 3 dagen voor het vertrek naar het EK uit die vicieuze cirkel geraakt. Anders was er misschien geen EK geweest. Ik dacht: met deze trainingen haal ik zelfs niet eens de top 10."

Het is geen gemakkelijke periode geweest, maar ik heb me proberen op te trekken aan de liefde voor de sport.

Loena Hendrickx

"Ik wil weer meer genieten van de sport"

Loena Hendrickx blijft er nog altijd bij dat het een gemiste kans was. "Ik vind nog altijd dat ik goud heb verloren, want ik weet dat er meer in zat. Maar als ik naar het totaalplaatje kijk, kan ik toch zeggen dat ik zilver heb gewonnen."

 

Ze heeft nu 2 maanden om zich opnieuw op te laden voor het WK. "Ik ga nu eerst 2 weken genieten van de sport, met enkele shows in Zwitserland. Daarna wordt het weer hard werken, want niets komt vanzelf."

 

Hendrickx wil vooral het positieve meenemen, ook van dit EK. "Ik wil geen druk meer op mezelf leggen en meer genieten van de wedstrijden en de sport."

 

"Ik weet dat ik een straffe madam ben, maar ik ben ook maar een mens en maak dus ook fouten. Het is een fijne lijn in de topsport, alles moet op het juiste moment kloppen. Maar als dat dan lukt, is dat het allermooiste."

Gerelateerd: