Ga naar de inhoud

Loena Hendrickx niet tevreden met zilver: "Ik moest goud halen en dat is enkel mijn schuld"

 za 28 januari 2023 17:48
Hendrickx
Loena Hendrickx voelt na haar vrije kür de bui al hangen.

Loena Hendrickx had haar zinnen gezet op goud op het EK kunstschaatsen, maar het werd zilver met een bittere nasmaak. "Op het belangrijkste moment van het seizoen, levert ze haar slechtste prestatie."

Na de korte kür moest Loena Hendrickx al Anastasija Goebanova laten voorgaan en door nieuwe foutjes in de vrije kür kon ze de Georgische niet meer passeren. Hendrickx stak haar ontgoocheling niet onder stoelen of banken.

 

"Ik weet niet waar het is misgegaan. De trainingen gingen goed, ik ging vol zelfvertrouwen de wedstrijd in. Ik heb altijd stress, maar deze keer voelde het goed aan."

 

"Tweede is heel mooi, maar de prestaties op het EK waren niet zo mooi. Het liefst zo ik opnieuw willen schaatsen, maar dat gaat niet."

 

"Wij zijn ook maar mensen", probeert Hendrickx haar foutjes te verklaren. "Ik had hier goud moeten halen en dat is niet gelukt. Dat is alleen maar mijn schuld."

 

Volgens broer en coach Jorik Hendrickx maakte zus Loena bij haar valpartijen "een beweging die ze normaal gezien nooit maakt".

 

"Als Loena een beetje op niveau had gepresteerd, dan lag het goud binnen handbereik. Zelfs na die grote fouten in de korte en vrije kür was het verschil nog maar 6 punten."

 

"Op het belangrijkste moment van het seizoen heeft Loena haar slechtste prestatie neergezet. Dat is zeer ontgoochelend voor haar en haar team. Misschien moeten we volgende keer weer meer focussen op Loena en haar kür en minder op die favorietenrol."

 

(lees onder de video's ook de reactie van Nina Pinzarrone)

Pinzarrone (5e): "Dit is nog maar het begin"

Donderwolken in het kamp-Hendrickx, maar die andere Belgische, Nina Pinzarrone, straalde wel naar haar 5e plaats bij haar debuut.

 

"Ik ben heel blij dat ik in de top 6 ben gebleven. Ik schaats een persoonlijk record, maar ik weet dat ik nog beter kan. Die drievoudige flip was wat wiegelwaggel, maar ik heb mijn best gedaan het uit mijn hoofd te zetten en voort te doen."

 

Van stress had de 16-jarige Pinzarrone weinig last. "Al komt het vlak voor je op moet toch op. Ik voelde mijn hart kloppen."

 

Haar eerste EK bij de senioren smaakt naar meer. "Dit is nog maar het begin. Ik word 5e bij mijn debuut, dan weet je dat je nog hoger kunt. Dit is waar ik wil staan en wat ik nog vele jaren wil doen."

Gerelateerd: