Ga naar de inhoud

Tessa Wullaert "gefrustreerd" na nieuwe 2e plaats op Gouden Schoen: "Gebrek aan waardering en onprofessioneel"

 do 26 januari 2023 18:20
Wullaert
Tessa Wullaert ruilde in de zomer Anderlecht voor Fortuna Sittard

Voor het derde jaar op een rij greep Tessa Wullaert als gedoodverfde favoriete naast de Gouden Schoen. Vorig jaar kon ze haar frustraties nog ventileren op het Gala zelf, deze keer bleef ze gewoon thuis. Maar de frustraties, die zijn er opnieuw.

Niet Tessa Wullaert maar doelvrouw Nicky Evrard ging gisteren op het Gala van de Gouden Schoen met de felbegeerde trofee naar huis. Een déjà vu voor Wullaert die een jaar eerder hetzelfde meemaakte, toen Janice Cayman werd uitgeroepen tot winnares.

Wullaert reageerde toen verbolgen en kan ook deze keer de uitslag moeilijk vatten. "Ik heb het gevoel dat de mensen die moeten stemmen niet beseffen welke statistieken ik heb neergezet. Sommige waren zelfs de beste van de wereld, ik kan onmogelijk beter doen. Dat vind ik frustrerend."

 

"Het voelt onfair aan, alsof ik een stukje waardering niet krijg. Als je deze statistieken bij de mannen neerzet, win je sowieso. Kijk maar naar Onuachu vorig jaar. En als je dan toch niet zou winnen, zou er meer begrip zijn voor de nummer twee."

 

Wullaert was er deze keer niet meer bij om het mee te maken. "Ik zal niet ontkennen dat dat voor een deel door de ontgoocheling van vorig jaar komt."

 

"Maar het is ook zo dat we met Fortuna voor een drukke reeks staan en ik met een paar kwaaltjes kamp. De coach zei: "Steek het maar op mij, want ik wil niet dat je gaat."

 

"Ik heb sowieso een leuke avond gehad gisteren. Nee, ik heb niet gekeken."

Wullaert
Wullaert zit aan 7 goals en 8 assists bij Fortuna Sittard, sinds ze in september voor de Nederlandse ploeg debuteerde.

Over de clown-emoji: "Bewijs dat het nog te onprofessioneel is"

Wullaert had kort na de uitzending op haar Instagram-account gereageerd met één enkele emoji: een clownsgezicht. Velen dachten dat dat gericht was aan het adres van winnares Evrard.

 

"Dat is volledig verkeerd opgevat. Die clown was vooral gericht naar de organisatie. Als je ziet dat ze denken een van de genomineerden te interviewen, maar het eigenlijk haar zus is, dan besef je dat het er nog te onprofessioneel aan toe gaat."

 

"Het is ook al jaren zo dat er mensen voor deze trofee mogen stemmen die er eigenlijk te weinig vanaf weten. De stemming verloopt dan nog eens helemaal anders dan bij de mannen, met één in plaats van twee stemronden. Dat kan beter."

 

Wullaert wil hiermee niets afdoen aan de verdiensten van Nicky Evrard, haar ploeggenote bij de Red Flames. "Zij kan daar ook niets aan doen. Ze heeft een mooi seizoen achter de rug."

 

"Maar ik heb het recht om voor mezelf op te komen. Ik heb een stem en probeer die ook te gebruiken om dit soort zaken aan te klagen. Alleen wordt mij dat niet altijd in dank afgenomen."

 

Wullaert wenste Evrard proficiat op de sociale media, maar stuurde haar wel geen persoonlijk berichtje. "Ik ben niet iemand die snel zulke berichtjes stuurt, maar ik zal haar zeker feliciteren als we elkaar in februari weer zien bij de nationale ploeg."

Wullaert
Tessa Wullaert scoorde de meeste goals in de WK-kwalificatie (17) en gaf ook wereldwijd de meeste assists (12).
Gerelateerd: