Ga naar de inhoud

Niels Albert ziet enorme koerswijziging: "Leasefietsen maken nu 70% van onze verkoop uit"

 za 28 januari 2023 13:10
Niels Albert aan de tafel van Karl Vannieuwkerke.

Nadat zijn eigen profcarrière abrupt was beëindigd door hartproblemen, heeft Niels Albert (36) een tweede leven uitgebouwd als fietshandelaar. Op fietsbeurs Velofollies was hij afgelopen weekend een van de gasten bij Karl Vannieuwkerke. Hij sprak er over de forse stijging van leasedeals en over een gemiste carrière op de weg.

De Niels Albert Bike Store in Tremelo is ondertussen een begrip geworden bij fietsliefhebbers. De voormalige wereldkampioen heeft 16 werknemers in dienst als fietshandelaar.

 

Op Velofollies vertelde Albert hoe de elektrische evolutie ook aan een opmars bezig is binnen de gravelsector en bij de MTB's. 

 

"Welke nieuwigheden er nog zijn? Bij heel veel koersfietsen is alles geïntegreerd, bij de mountainbikes heb je nog veel kabels aan de buitenkant van de fiets. Denk aan de remkabels. Integratie wordt ook daar de volgende stap."

 

Albert spot nog een duidelijke trend: "Leasing is niet meer weg te denken. Heel veel werkgevers zijn daarop gesprongen." Een leasefiets huur je als het ware een tijdje bij je werkgever voor je de fiets uiteindelijk zelf aanschaft.

 

"Het is een positief bruto-nettoverhaal voor werkgevers en werknemers. Als je 3 à 4 jaar geleden niet op leasing gesprongen bent, dan mis je enorm veel verkoop."

 

"In onze winkel maakt leasing 60 à 70 procent uit van onze verkoop. We werken samen met een vijftal grote leasemaatschappijen in België. Dat kan wel tellen."

"De Tour of de Ronde rijden zou een meerwaarde geweest zijn"

Volgend weekend zal Niels Albert het WK veldrijden in Hoogerheide volgen tijdens een teambuilding met zijn collega's. 

 

Dat WK veldrijden moet en zal een tweestrijd worden tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel, twee alleskunners die ook schitteren op de weg.

 

Een wegcarrière, was dat destijds geen optie voor Albert? "Ik praat niet graag over mijn tijd", lacht de wereldkampioen van 2009 en 2012.

 

"Ik reed bij BKCP, een echte crossploeg. Mocht ik nu nog gekoerst hebben, dan zou ik die kans met beide handen gegrepen hebben."

Een carrière op de weg? Mocht ik nu koersen, dan zou ik die kans met beide handen grijpen.

Niels Albert

"Ik zeg niet dat ik wegkoersen gewonnen zou hebben, maar ik kon wel mijn steentje bijdragen voor een kopman."

 

"De Tour of de Ronde van Vlaanderen rijden, dat zou een meerwaarde voor mijn carrière geweest zijn."

 

Christoph Roodhooft, ploegleider van Van der Poel, was destijds altijd lyrisch over de potentiële wegcapaciteiten van zijn toenmalige poulain.

 

Albert lacht opnieuw: "Hij zei me ooit: "Je kon enorm rap rijden. Als ik Van der Poel zie rijden, dan zie ik vaak jou rijden." Maar dat vertelt hij, hé. Als, als, als..."