Ga naar de inhoud

BEKIJK: NBA kijkt met open mond naar weergaloze buzzerbeater, Lakers pakken uit met comeback

 ma 23 januari 2023 09:16

De NBA-nacht stond opnieuw bol van het spektakel. Zo realiseerden de LA Lakers - na een achterstand van 25 punten - een knappe comeback in Portland. Daarnaast daverde ook het Footprint Center in Phoenix wanneer Grizzlie Ziaire Williams uitpakte met een buzzerbeater vanop de achterlijn. Bekijk de bveelden hieronder.

Hét moment van de voorbije NBA-nacht kwam ongetwijfeld van de handen van Ziaire Williams.

 

Op het einde van het derde kwart gooide het 21-jarige talent van de Memphis Grizzlies een onwaarschijnlijke buzzerbeater vanop 25 meter losjes binnen. 

 

Het luidde de remonte van de Grizzlies in, maar Phoenix bleek op het einde van de rit met 112-110 toch net iets te sterk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Comeback Lakers

Wie zijn comeback wel kon voltrekken, waren de Lakers. 

 

De ploeg uit Los Angeles werkt een tegenvallend seizoen af in de NBA, maar kon vannacht nog eens vanouds uitpakken met een spektakelstuk op bezoek bij de Portland Trail Blazers. 

 

Halfweg keken de Lakers tegen een achterstand van 25 punten aan, maar na een indrukwekkende comeback wonnen ze alsnog met 112-121.

 

LeBron James was goed voor 37 punten bij de bezoekers en knabbelde zo verder aan zijn achterstand op Kareem Abdul-Jabbar, met 38.387 punten de topschutter aller tijden in de NBA. Het verschil tussen beide legendes bedraagt nog 224 punten. Ook zijn teamgenoot Thomas Bryant was met 31 punten goed bij schot.  

 

De Lakers, met zeventien NBA-titels recordhouder samen met Boston, moeten in de tussenstand van de Western Conference voorlopig vrede nemen met de twaalfde plaats (22 zeges, 25 nederlagen), die geen recht geeft op de play-offs. Portland staat nog een positie lager.  

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Denver Nuggets voeren het klassement aan, maar verloren maandag, zonder sterkhouder Nikola Jokic,  met 99-101 van Oklahoma City, waar Shai Gilgeous-Alexander de hoofdrol opeiste met 34 punten. Eerste achtervolger Memphis verloor eveneens. Phoenix bleek met 112-110 net te sterk voor de Grizzlies.    

 

Ook uittredend kampioen Golden State leed een nederlaag. De Warriors gingen voor eigen publiek met 116-120 onderuit tegen Brooklyn. Kyrie Irving blonk uit bij de Nets met 38 punten, 9 assists en 7 rebounds. Stephen Curry eindigde met 26 punten bij de titelverdediger. Golden State is tiende in het westen, Brooklyn vierde in het oosten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.