Ga naar de inhoud

José De Cauwer over het pintje van Pogacar en Van der Poel: "Wil hij coachable zijn?"

 do 26 januari 2023 08:24
José De Cauwer en Karl Vannieuwkerke.

Als José De Cauwer voor onze camera en microfoon verschijnt, dan bedelven onze surfers hem onder de vragen. Tijdens Velofollies keek onze cocommentator tussendoor al eens in zijn glazen bol voor 2023.

Zijn profcarrière ligt al een hele tijd achter de rug, maar voor welke renner uit het huidige peloton zou José De Cauwer eens willen knechten?

 

"Dat moet iemand zijn die ik iets kan bijbrengen, iemand voor wie ik iets kan betekenen. Doe maar Tadej Pogacar", zei hij na een korte denkoefening.

 

"Ja, ik heb een enorme boon voor hem. Hij is in mijn ogen dankzij zijn polyvalentie de beste renner ter wereld. En hij durft ook al eens een pintje te drinken."

 

Pogacar stond enkele weken geleden zelfs op zijn skilatten. "Enerzijds kan en mag het niet, anderzijds denk je: gelukkig gebeurt het nog en zijn er nog zulke mensen."

 

"Ik zie Wout van Aert en Remco Evenepoel zoiets niet doen, maar wie beleeft de meeste lol? Misschien Tadej Pogacar. Al ben je in dit vak misschien verplicht om te leven zoals Wout van Aert."

Tadej Pogacar tijdens een eindejaarsuitje op de ski's.

"Wil Mathieu van der Poel coachable zijn?"

  • Wat verwacht je van Cian Uijtdebroeks? "Moet hij nu blij zijn dat Remco Evenepoel er is of net andersom? We zullen hem niet vergelijken. Hij houdt de boot af en toch ligt er al druk op hem. Maar hij is erg intelligent, staat met zijn beide voeten op de grond, hij koerst graag en hij werkt hard."

  • Is er stilstand bij Mathieu van der Poel? Moet hij naar een andere ploeg? "Wil hij geleid worden zoals anderen? Wil hij coachable zijn? Die vraag ligt bij hem. Ik denk dat hij vrijheid nodig heeft. Voor zijn innerlijke rust is zoiets goed. Maar word je er beter van als renner? Dat denk ik niet."

  • Heeft Lotto-Dstny een correcte keuze gemaakt door niet naar de Giro te gaan? "Ja. Je moet je afvragen welke renners je hebt en welke prijzen je er kan halen. Er ligt puntengewin in andere koersen, ook al is het systeem weer veranderd."