Ga naar de inhoud

Enkel Kim Gevaert deed al beter: Delphine Nkansa plaatst zich voor EK-indoor met kanontijd op 60 meter

 za 21 januari 2023 19:33

Delphine Nkansa heeft zich in Eaubonne geplaatst voor het EK indooratletiek in Istanboel. Ze snelde er naar 7"24 op de 60 meter. Met 7"10 is Kim Gevaert de enige Belgische die ooit beter deed. De 21-jarige spurtbom schuift zo op naar de tweede plaats in de nationale ranking, voorbij onder meer Cynthia Bolingo en Rani Rosius. 

De coup de théâtre van Delphine Nkansa gaat gewoon voort.

 

De 21-jarige Belgische sprintster heeft dit weekend tijdens de Franse regionale kampioenschappen in Eaubonne een knaltijd van 7"24 geklokt op de 60 meter. Ze plaatste zich zo voor het EK indooratletiek in Istanboel.

 

Op de wereldranglijst van dit winterseizoen, dat uiteraard nog pril is, komt Nkansa op de derde plaats. Op het vorige EK indoor, in 2021 in Polen, leverde 7"24 een vijfde plaats op.

 

"Nieuwkomer" Nkansa komt zo opnieuw in het zog van Kim Gevaert. 

 

Pas een half jaar geleden maakte atletiekminnend België kennis met de enthousiaste Delphine Nkansa. Ze verraste vriend en vijand meteen wanneer ze haar 100 meter finishte in 11"26. Op de Belgische ranking aller tijden sprong ze zo naar de tweede plaats. Alleen Kim Gevaert deed ooit beter met haar nationale record van 11"04. 

 

Na de 100 meter, heeft ze dat klusje nu ook geklaard op de 60 meter. De 21-jarige spurtbom schuift ook bij die discipline op naar de tweede plaats, voorbij onder meer Cynthia Bolingo en Rani Rosius.

Gerelateerd: