Ga naar de inhoud

Vanhaezebrouck hekelt arbitrage en ervaren pionnen: "Ze lieten de jongeren in de steek"

Hein Vanhaezebrouck en de bewuste fase bij de vrijschop van Hong.

Geen glimlach bij Hein Vanhaezebrouck. De trainer van KAA Gent baalde na het povere gelijkspel tegen Charleroi. Hoe het anders had kunnen lopen? HVH wees naar de arbitrage en zijn ervaren pionnen: "De ouderen in onze ploeg hebben de jonge gasten niet meegetrokken."

KAA Gent blijft zoeken naar een zegereeksje waarmee ze in de top 4 gekatapulteerd worden. Thuis tegen Charleroi konden de Buffalo's nooit écht het verschil maken.

 

Toch zag trainer Hein Vanhaezebrouck een cruciale fase die het spelbeeld had kunnen veranderen.

 

"Ik vond dat we een penalty moesten krijgen", klonk het. "De verdediger van Charleroi maakte (bij een vrijschop van Hong, red.) een duidelijke beweging naar de bal, met de arm los van het lichaam. Kijk, ik snap dat de scheidsrechter het misschien moeilijk kon zien, maar de VAR moest wel terugkomen op die fase."

Normaal moeten ervaren spelers de jongeren meetrekken en het initiatief nemen.

Hein Vanhaezebrouck

Vanhaezebrouck richtte wel niet al zijn pijlen op de ref. Ook zijn eigen spelers kregen een kritische evaluatie voorgeschoteld.

 

"De jonge mannen kan ik niks verwijten", begon HVH zijn rapport. "Maar ze zijn in de steek gelaten door de ouderen. Normaal moeten ervaren spelers de rest meetrekken en het initiatief nemen. Nu keken ze te veel naar de youngsters. Alleen kan je van hen nog niet verwachten dat ze het verschil maken."

 

Zeker van zijn flankspelers verwachtte Vanhaezebrouck veel meer. "We moesten meer voorzetten en acties maken vanop de flank. De afwezigheid van Nurio en Samoise was een groot gemis, we konden niet brengen wat we hoopten."