12. 88' - Geel - Joris Kayembe
  13. 90' - Geel - Marco Ilaimaharitra
  14. 90+1' - Verv. Isaac Mbenza door Ryota Morioka
Jupiler Pro League - speeldag 21 - 19/01/23 - 18:30

Gent - Charleroi was een wedstrijd zonder winnaar. De aanwezige fans kregen geen goals te zien in een bijzonder matige partij. Vooral de Buffalo’s vloekten na het puntenverlies: zij laten een kans liggen om Club Brugge nog wat extra onder druk te zetten.

Gent-Charleroi in een notendop

• Sleutelmoment: Halfweg de 2e helft redt Charleroi de bal 2 keer op de lijn. Eerst op een schot van Ngadeu, daarna op een poging van invaller Hauge.

• Statistiek: 9.124 zaten er volgens de tellingen in de Ghelamco Arena. Dat betekent dat het stadion nog niet voor de helft gevuld was.

• Man van de match: De 17-jarige Fofana was voor de rust het enige lichtpuntje in een vrij matige pot voetbal. Met fris en fruitig voetbal kon hij de harten van de fans op deze koude avond wat opwarmen.

Charleroi redt 2 keer op de lijn

De eerste helft had weinig om het lijf, niet ideaal op een koude donderdagavond.

Hosseinzadeh probeerde in het begin en op het einde van de eerste helft het ijs te breken. Zijn volley en kopbal waren de beste kansen voor Charleroi.

Gent moest het voor de koffie hebben van het duo Salah-Fofana, maar Koffi stond in de weg bij een pegel van Salah.

Na de rust kon de karig gevulde Ghelamco Arena zich opwarmen aan een dubbele doelkans. Eerst Ngadeu en in de rebound Hauge. Maar tot 2 keer toe zag Gent de bal van de lijn gekeerd worden.

De weggehoonde Hauge en Hjulsager zorgden met hun invalbeurten nog voor schwung. Maar net als invaller Depoitre konden zij de code van Charleroi niet meer kraken.

Gent laat zo een voorlopige 4e plaats liggen, Charleroi zweeft nu 7 punten boven de degradatiezone.

Vanhaezebrouck: "Niet tevreden met punt"

Vanhaezebrouck (trainer Gent): "Met een gelijkspel in eigen huis kan je niet tevreden zijn. In de eerste helft moesten we een penalty krijgen op die vrijschop. Ik snap dat de scheids hands niet kan zien vanuit die hoek, maar het is raar dat de VAR niet terugkomt op die situatie.

"In de tweede helft speelde Charleroi niet mee, maar hebben we te weinig gedaan met onze kansen. Dus ik ga niet claimen dat we de wedstrijd hadden moeten winnen."

Mazzu (trainer Charleroi): "Ik kan enkel een positieve analyse maken. Tegen een ploeg die vecht voor de top 4, hebben we zelfs de kansen gehad om de match te winnen. De inzet en organisatie waren goed, een flinke opsteker."

90+4'

Slotminuut

We duiken de laatste van 5 minuten extra tijd in. Mazzu en Vanhaezebrouck lijken elk een puntje over te houden aan hun confrontatie.

90+2'

Lemajic hindert Koffi, waardoor Hauge een vrije schietkans krijgt. De Noor krijgt zijn bal niet binnen het kader.

Was het een goal geweest, zou het sowieso niet geteld hebben want scheidsrechter Van Damme fluit nadien voor een overtreding op Koffi.

90+1'
90+1'

88'
86'

Depoitre als laatste wapen

Vanhaezebrouck speelt alles of niets door Depoitre tussen de lijnen te gooien. Ontpopt hij zich tot gouden invaller?

85'

We waren even vergeten dat hij nog op het veld stond, maar Hugo Cuypers laat nog eens van zich horen. Vanuit een scherpe hoek geraakt hij niet voorbij Koffi, die zich goed breed maakt.

84'

Slotoffensief

Het laatste fluitsignaal nadert met rasse schreden. Wie timmert nog een slotoffensief in elkaar?

83'
81'

Gentse vrije trap nipt naast

De Sart ziet zijn vrije trap net naast de kooi van Koffi denderen. De bal werd wel nog beroerd door een Henegouws been.