Ga naar de inhoud

NBA: Memphis Grizzlies evenaren clubrecord met 11e overwinning op een rij

Steven Adams maakte het beslissende punt van de match door een misser van Ja Morant binnen te tikken.

In de NBA heeft Memphis een nipte thuisoverwinning behaald tegen Cleveland. Voor de Grizzlies was het de 11e zege op een rij, een evenaring van het clubrecord. Het team blijft daarmee op koers voor de leidersplaats in de Western Conference.

Cleveland moest het in Memphis stellen zonder topschutter Donovan Mitchell, die met liespijn aan de kant bleef. Toch kwamen de Cavaliers sterk voor de dag en werd de wedstrijd pas in het absolute slot beslist.

 

Met nog 16 seconden te spelen en bij een 113-114-stand in het voordeel van de bezoekers stond Memphis-speler Steven Adams goed opgesteld om een misser van Ja Morant binnen te tikken. Aan de overkant blokte Dillon Brooks de ultieme poging van Darius Garland af. Eindstand: 115-114.

 

"Steven Adams deed wat hij al het hele seizoen doet voor ons: heersen onder de ring. Hij heeft ons vanavond de overwinning bezorgd", was ploegmaat Ja Morant vol lof over de Nieuw-Zeelander, overigens de broer van 4-voudig wereldkampioene en 2-voudig olympisch kampioene kogelstoten Valerie Adams.

 

Memphis telt nu al 11 zeges op een rij, een evenaring van het clubrecord dat het team vorig seizoen vestigde. De Grizzlies blijven ook op koers voor de 1e plaats in de Western Conference. Die is nu in handen van de Denver Nuggets, maar die hebben wel een wedstrijd meer gespeeld.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het spannende slot in Memphis-Cleveland:

De 10 hoogtepunten van vannacht:

Alle uitslagen:

  • New York - Washington 105-116
  • Dallas - Atlanta 122-130
  • Houston - Charlotte 117-122

  • Memphis - Cleveland 115-114
  • New Orleans - Miami 98-124
  • Oklahoma City - Indiana 126-106

  • Utah - LA Clippers 126-103
  • Denver - Minnesota 122-118
  • LA Lakers - Sacramento 111-116

De stand in de NBA:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.