Ga naar de inhoud

Astana kondigt komst van Cees Bol aan: "Hij moet Cavendish aan sprintzeges helpen"

 wo 18 januari 2023 12:18
Cees Bol in zijn nieuwe outfit.
Cees Bol in zijn nieuwe outfit.

Mark Cavendish (Astana) kan in zijn recordjacht in de Tour rekenen op de Nederlander Cees Bol. "Onze sprintersgroep krijgt zo nog meer vorm", zegt Astana-ploegbaas Aleksandr Vinokoerov over de nieuwste aanwinst.

Astana wil Mark Cavendish koste wat kost helpen aan een recordaantal ritzeges in de Tour. Daarvoor heeft het met Nokere Koerse-winnaar Cees Bol een loods binnengehaald.

 

Op papier was er geen plek meer voor Bol bij de Kazachse formatie. Maar thuisrijder Artjom Zacharov zet een stap terug naar de opleidingsploeg. Daardoor kon Bol toch nog als 30e renner op de loonlijst gezet worden.

 

De 27-jarige Nederlander zou afgelopen herfst net als Cavendish naar B&B Hotels verkassen.

 

Maar na dat Franse fiasco werd Bol door hetzelfde managementbureau in een package deal aan Astana aangeboden.

 

"Cees Bol is een krachtige sprinter. Eerst en vooral zouden we hem graag Mark Cavendish zien helpen in de sprint", zegt ploegbaas Aleksandr Vinkokoerov.

 

"We weten dat Cees ook zelf goede resultaten kan neerzetten. Hij is een nieuwe versterking van onze sprintersgroep, die duidelijk vorm krijgt."

Bol verdedigde de voorbije seizoen de kleuren van Team DSM.
Bol verdedigde de voorbije seizoen de kleuren van Team DSM.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: