Ga naar de inhoud

Alweer pech: Robert Gesink loopt bekkenbreuk op bij val Down Under

Een nieuw jaar, opnieuw pech voor Robert Gesink. De Nederlander heeft bij een val in de eerste etappe van de Tour Down Under een breuk in zijn bekken opgelopen. "Het was een ongelukkige val die me een bekkenbreuk en heel veel schaafwonden heeft opgeleverd."

Robert Gesink ging zo'n 25 kilometer voor de finish van de eerste rit in Australië onderuit, kwam hard op zijn hoofd terecht, maar bleek ook andere verwondingen te hebben opgelopen. 

 

"Niet de manier waarop ik had gehoopt mijn tijd hier af te sluiten", schrijft Gesink, die eerder al met zijn gezin naar Australië was gereisd. "Het was een ongelukkige val die me een bekkenbreuk en heel veel schaafwonden heeft opgeleverd." 

 

"Ik ben nu weer bij mijn familie."

 

Behalve Gesink gingen van Jumbo-Visma ook Timo Roosen en Tim van Dijke onderuit, maar zij konden verder. "We kunnen niet anders concluderen dan dat dit een slechte dag is voor de ploeg", zei ploegleider Addy Engels. "Met het verlies van Robert slikken we een bittere pil."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.