Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
11245
2
Carlos Alcaraz
8855
3
Daniil Medvedev
7600
4
Jannik Sinner
6490
5
Andrey Rublev
4805
6
Stefanos Tsitsipas
4235
7
Alexander Zverev
3985
8
Holger Rune
3660
9
Hubert Hurkacz
3245
10
Taylor Fritz
3100

David Goffin speelt niet op Australian Open door buikgriep: "Hij was helemaal leeg"

 di 17 januari 2023 15:17
David Goffin
David Goffin (archieffoto) was te ziek om te spelen.

Het eerste grandslamtoernooi van het jaar is voor David Goffin geëindigd nog voor het begonnen was. Onze landgenoot trok zich vlak voor zijn wedstrijd in de 1e ronde terug uit het toernooi wegens ziekte.

David Goffin zou het dinsdag in de 1e ronde in Melbourne opnemen tegen de Fransman Laurent Lokoli, maar pas vlak voor die wedstrijd liet de Belg weten dat hij niet in actie zou komen.

 

Goffin was de hele nacht ziek geweest en was niet in staat om te tennissen. "Ik moet mij jammer genoeg terugtrekken uit de Australian Open", gaf hij uitleg op Instagram. "Ik ben de hele nacht ziek geweest en kan vandaag geen wedstrijd spelen. Nu is het tijd om te herstellen en het volgende toernooi voor te bereiden."

 

De Fransman Laurent Lokoli kreeg door het forfait van Goffin geen vrijgeleide naar de 2e ronde. De Amerikaan Michael Mmoh werd nog opgetrommeld om onze landgenoot te vervangen op de hoofdtabel.

 

(lees een reactie van Goffins entourage onder de post)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Buikgriep nekt David Goffin: "Hij voelde zich zo leeg"

De makelaar van David Goffin gaf later vandaag een verklaring. "Het gaat om een buikgriep", verklaarde Martin Roux. "Meer is er niet aan de hand."

 

"David voelde zich plots erg slecht. Hij vertelde me dat hij de hele nacht had moeten overgeven en dat hij niet in staat was om te spelen."

 

"Zoiets gebeurt, ook al gebeurt het nu op het slechtst denkbare moment. Ik heb hem 's avonds nog eens gehoord, toen de match van Lokoli begonnen was, en David lag nog altijd in bed."

 

Over een terugkeer - binnenkort op de BW Open (Challenger in Louvain-la-Neuve)? - was er nog geen duidelijkheid.

 

"Eerlijk: David voelde zich zo leeg, zijn rentree is niet prioritair. We laten hem eerst recupereren."

 

"Hij zal uiteraard niet eeuwig in Australië blijven, maar momenteel hebben we nog geen terugreis gepland. Dat doen we zodra hij zich beter voelt."

Gerelateerd: