Ga naar de inhoud

Finishen op karakter: Sam Maes mist poortje en stapt helling weer op

 zo 15 januari 2023 14:58
Sam Maes
Sam Maes kan zijn ontgoocheling niet verbergen aan de finish.

Sam Maes (24) is als 28e geëindigd in de slalom van Wengen. In de 2e run liet de Belgische skiër een steek vallen, wat hem zo'n 20 seconden kostte, maar opgeven deed hij niet.

De Wereldbeker alpineskiën draait op volle toeren. Dit weekend waren de mannen actief op de Lauberhorn in Wengen (Zwi), volgende week werken ze die andere klassieker in Kitzbühel (Oos) af.

 

Onze landgenoot Sam Maes liet vandaag mooie dingen zien in de slalom in Wengen. Met het hoge startnummer 62 slaagde hij er toch in om zich te plaatsen voor de 2e run. Maes zette de 26e chrono neer, de top 30 stoot door.

 

In die 2e run mocht Maes van start gaan in stevig sneeuwweer. Hij miste een poortje, maar wilde wel finishen. Dus klauterde hij zijwaarts weer de berg op om het poortje alsnog te ronden.

 

Het kostte hem zo'n 20 seconden, een eeuwigheid in het skiën, maar finishen deed Maes wel. Met de 28e tijd.

 

De overwinning In Wengen was voor Henrik Kristoffersen. De Noor haalde het voor de Zwitser Loïc Meillard (op 0"20), die nog de beste was in de eerste run. De Noor Lucas Braathen (op 0"49) pakte de derde podiumplaats.

BEKIJK: De geslaagde eerste run van Sam Maes

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: