Ga naar de inhoud

Hoelang gaat Sanne Cant nog door? "Einde van mijn carrière begint er stilaan aan te komen"

Sanne Cant is 32.

Na haar 14e Belgische titel op een rij mijmert Sanne Cant over het einde van haar carrière. "Al meer dan de helft van mijn leven doe ik aan veldrijden. Ik kijk uit naar het andere leven achter de crosswereld", zegt de 32-jarige Cant.

Sven Nys bleef crossen tot zijn 39e en hield in de studio van Karl Vannieuwerke vandaag een pleidooi om Sanne Cant tot haar 40e op de fiets te houden.

 

"Neen, sorry, dat zal niet lukken”, lacht Cant.

“Ik geniet momenteel van wat ik doe. Maar ik word 33 en het einde van mijn carrière begint er stilaan aan te komen."

 

"Dit is mijn 14e Belgische titel en ik behaalde er ook al 3 bij de jeugd. Dat wil zeggen dat ik al meer dan de helft van mijn leven aan veldrijden doe. Ik kijk wel uit naar het andere leven achter de crosswereld.”

 

Heeft Cant al een idee wat ze na haar veldritcarrière wil doen? "Ik hoop ergens wel om mijn kennis en ervaring door te geven. Ik denk niet dat ik zal vertrekken uit de wielerwereld."

"Top 5 of top 10 op WK is geen meerwaarde voor mij"

Cant gaf ook nog eens extra toelichting waarom het BK haar laatste cross van het seizoen was en ze dus past voor het WK.

 

"Ik heb al heel veel top 10-plaatsen behaald op het WK en dat zou nu weer het hoogst haalbare zijn. Met een heel goede dag zou de top 5 er misschien in zitten."

 

"Als je mijn carrière bekijkt, is zo’n ereplaats geen meerwaarde meer. In plaats daarvan een mooie uitslag rijden in het voorjaar, is wel iets moois."

 

Cant zal nu even rust nemen om dan op stage te vertrekken met haar wegploeg Fenix-Deceuninck. Waar liggen haar doelen op de weg?

 

"Normaal gezien ben ik een goede lead-out voor onze sprintster. Maar een koers zoals Parijs-Roubaix zou me ook moeten liggen.”