Ga naar de inhoud

Caleb Ewan struikelt niet en warmt zijn motor op met sprintzege in Schwalbe Classic

 za 14 januari 2023 10:49
Een eerste minisuccesje voor Caleb Ewan.

Dinsdag begint het echte werk en enkele dagen voor het startschot van de Tour Down Under mocht het peloton de benen al eens losgooien in de Schwalbe Classic, het gebruikelijke criterium van een uurtje. Caleb Ewan was de snelste van het pak: de Australiër won in het shirt van het nationale team. Zijn ploeg Lotto-Dstny rijdt hier niet. 

De Tour Down Under heeft vooral veel Australische toppers kunnen verleiden voor de eerste editie sinds 2020, het aantal topsprinters is zeer beperkt.

 

Caleb Ewan is de grootste naam die de sprints voor zijn rekening zal nemen in de Tour Down Under, maar de pocketspurter moet wel rekenen op de steun van een Australische selectie. Zijn team Lotto-Dstny is niet afgezakt naar Australië.

 

Dinsdag begint de Tour Down Under met een proloog in Adelaide, Ewan pikte in het criterium al zijn graantje mee. Hij was sneller dan onder meer Jordi Meeus (Bora-Hansgrohe) en Kaden Groves (Alpecin-Deceuninck). 

 

"Een nipte tweede plaats is jammer, maar het is ook geen slecht resultaat bij het begin van het seizoen", oordeelde runner-up Jordi Meeus.

 

"Mijn positionering kon misschien wat beter, maar nogmaals: een tweede plaats is uiteindelijk niet slecht."

Bekijk de sprint in Adelaide:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.