Ga naar de inhoud

Mbappé in de clinch met eigen bondsvoorzitter na uithaal richting Zidane: "Een legende minacht je niet"

 zo 8 januari 2023 23:46
Mbappé eiste van zijn bondsvoorzitter meer respect voor Zidane.

In Frankrijk is er een vreemde rel ontstaan na uitspraken van bondsvoorzitter Noël Le Graët. Die laatste liet zich opvallend hard uit over Zinédine Zidane, die de voorbije weken genoemd werd om Didier Deschamps op te volgen als Franse bondscoach. Deschamps tekende uiteindelijk bij tot 2026. Kylian Mbappé sprong ondertussen in de bres voor Zidane: "Zidane is Frankrijk", schreef hij op Twitter.

Na het WK in Qatar, waar Frankrijk de finale verloor, circuleerde de naam van Zinédine Zidane als mogelijke opvolger van Didier Deschamps als coach van Les Bleus. Maar gisteren werden die geruchten definitief de kop ingedrukt: Deschamps tekende bij tot 2026.

 

Een dag later belde de Franse radiozender RMC met de Franse bondsvoorzitter Noël Le Graët. Toen men hem vroeg of Zidane de topkandidaat was om Deschamps op te volgen, indien die laatste niet zou bijtekenen, reageerde die vernietigend. 

 

"Zinédine Zidane? Ik zou hem niet eens gebeld hebben," zei Le Graët. "Wat had ik hem dan moeten zeggen? 'Goeiedag meneer, maak je maar geen zorgen en zoek maar een andere club. Ik heb net een akkoord met Didier'", luidde het spottend.

 

De 81-jarige Le Graët reageerde ook kortaf op geruchten over Zidanes interesse in de Braziliaanse nationale ploeg. "Het zou me verbazen als hij daarheen zou gaan. Maar het kan me niet schelen. Ik geloof niet zo in hem bij een groot land of grote club. Hij doet wat hij wil, het zijn mijn zaken niet."

Het opvallende interview van Le Graët:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Mbappé en Ribéry verdedigen Zidane

De botte uitspraken van Le Graët hebben in Frankrijk ondertussen heel wat reactie uitgelokt. Kylian Mbappé - algemeen bekend als bewonderaar van Zidane - sprong op Twitter al snel in de bres voor zijn idool.

 

"Zidane is Frankrijk. Een legende als hem kan je niet zo respectloos behandelen ...", schreef de PSG-aanvaller op Twitter. Ook ex-international Franck Ribéry liet ondertussen van zich horen ter verdediging van zijn ex-ploegmaat Zidane.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het is overigens niet de eerste keer dat Mbappé openlijk in de clinch gaat met zijn bondsvoorzitter. Vorige zomer pakte Le Graët uit met het nieuws dat de steraanvaller overwoog om te stoppen bij de nationale ploeg na zijn gemiste strafschop op het EK.

 

Ook toen counterde Mbappé met een tweet: "Ik heb hem nochtans duidelijk uitgelegd dat het door racisme was en niét door de penalty. Maar hij vond dat er geen racisme was geweest..."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: