Ga naar de inhoud
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 1

Ondanks hete adem van Zidane blijft Didier Deschamps tot 2026 bondscoach van Frankrijk

 za 7 januari 2023 11:25
Didier Deschamps.

Zinedine Zidane zal dan toch geen bondscoach van Frankrijk worden. Na de zilveren medaille op het WK in Qatar, blijft de Franse voetbalbond het vertrouwen in Didier Deschamps behouden. De bondscoach tekende vandaag officieel een nieuw contract tot 2026.

Wie na de finale in Qatar het lijstje samenstelt met bondscoaches die aan dit WK begonnen zijn én op hun post blijven, zal vaststellen dat heel wat landen het over een andere boeg gooien na deze Wereldbeker.

 

Roberto Martinez, Tite, Luis Enrique, Louis van Gaal: het zijn maar enkele voorbeelden van bondscoaches die zelf (al dan niet zoals afgesproken) opstappen of ontslagen werden.

 

Eind december liep ook het contract van Didier Deschamps af, maar na een nieuwe WK-finale, kon de Fransman weer iets ontspannener in zijn fauteuil neerploffen. 

 

Zeker omdat Zinédine Zidane tijdens het WK over de schouder van Deschamps mee aan het kijken was. Vroeg of laat moet de Fransman wel aan het hoofd van Les Bleus belanden, maar dat zal niet voor 2026 zijn. Vandaag verlengde Deschamps zijn contract officieel tot 2026.

De 54-jarige Deschamps werd op 9 juli 2012 benoemd als bondscoach. Zijn ambtstermijn van 3.832 dagen is de langste in de Franse voetbalgeschiedenis, 


Na 136 matchen en 88 zeges zijn de Fransen vooral blij met de stabiliteit en progressie die geboekt werd na woelige jaren.

 

Kwartfinale in Brazilië, de verloren EK-finale in 2016 en wereldkampioen in 2018. 

 

Het zijn cijfers waarmee de aanvoerder van de kampioenenploeg in 1998 kan uitpakken, ook al stak er sinds Rusland zo nu en dan een stormpje op. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.